Nygift par nekas att adoptera en vuxen afghan

INRIKES. Ett nygift par i Bohuslän har fått ett nej från hovrätten om att få adoptera ett ”flyktingbarn” från Afghanistan.

Ett par i Bohuslän har haft en afghan boendes hos sig sedan april 2017 men när de vill adoptera honom avslogs deras begäran av Göteborgs tingsrätt med hänvisning till att mannen bara bott hos dem i ett halvår. Vidare hävdare paret att afghanen är 17 år gammal men enligt Migrationsverket är han minst 20 år.

Nu har även hovrätten gjort samma bedömning. Enligt Dagens Juridik står det i domen:

Enligt hovrätten saknas det anledning att ifrågasätta att makarna X och Y (afghanen) under den tid som de känt varandra har utvecklat en mycket nära relation. Relationen är dock fortfarande relativt ny och kan i nuläget inte anses vara av sådan karaktär som krävs för att tillstånd till adoption ska ges”.

Källa:
Gift par får inte adoptera ensamkommande från Afghanistan – ”relationen för ny”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
MonkanChristerKarlимяKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Skandalöst, ett sådant rättsövergrepp. :( :( :( Hur kan man neka dessa normala människor möjligheten att adoptera en vuxen människa av främmande ras till att bli en del av deras familj? Detta måste ju solklart bli ett fall för JK, och prioriterat över allt annat! Tänk att det fanns en tid då man faktiskt flyttade ut när man blev myndig. Nu ska det visst flyttas in istället – åtminstone om man är afghan. När jag tänker lite på detta så slår det mig att man genom att försöka låta detta adoptivskap nå högre upp i åldrarna så har man faktiskt… Läs mer »

Grottbjörnen
Medlem

fattas bara att det var 2 bögar som ville adoptera också så är gråtfesten i ((media)) i full gång

Lingonet
Medlem

Sängslav mera troligt.
De kallas inte flyktingkramare för intet.

Fredrika
Medlem

Är det nygifta paret lika ungt som deras barn?

Richard
Medlem

Kanske yngre?

Monkan
Medlem

Hahahaha…..klockrent

Karl-Путин A
Medlem

De får väl ingå ett ”normbrytande” triangeläktenskap istället. Sinnesförvirrade präster inom svenska kyrkan som är beredda att genomföra vigselakten lär det inte råda någon brist på.

имя
Medlem

Gulligt. ”Mamma jag drömde mardrömmar, får jag sova i din säng?”

Karl-Путин A
Medlem

Småbarnsföräldrar ”adopterade” Zaker ”15 år”:

– Ändå var jag så oförberedd. Första gången vi träffades hemma kallade han mig mamma efter fem minuter. Samtidigt kom traumat in i familjen. Man har inget skydd. Det finns där 24 timmar om dygnet och det berör en på djupet.

Under det första halvåret tillbringade Louise ibland upp till sju timmar per dygn med att bara hålla om. Fysisk närhet var enda sättet att skapa någon form av trygghetskänsla.

http://www.gp.se/livsstil/louise-och-jonathan-blev-f%C3%B6r%C3%A4ldrar-till-flyktingbarn-1.4283394

Karl
Medlem

I D I O T E R

Lingonet
Medlem

Snarare pervon

Monkan
Medlem

Hahaha nu är det bekräftat att en stor del av svenska folket är IDIOTFÖRKLARAT