Nyårsfirande i Nationell Ungdoms regi

Aktivister i Nationell Ungdom och Svenska motståndsrörelsen firade tillsammans in det nya året på en ort i Mellansverige. Evenemanget var bland de bättre som organisationen hittills arrangerat och bjöd på såväl anföranden, olika lagtävlingar, utdelningar av utmärkelser samt levande musik. Kampboden var på plats och saluförde en del ur sitt sortiment bland annat flera nya skrifter.

Efter ett välkomsttal från en av arrangörerna, fick gästerna, som i flera fall rest långväga, äntligen slå sig till bords och njuta av maten. Möjligheten fanns även att till detta förtära alkoholfri- eller alkoholhaltig dryck, varav det senare intogs under ordnade former. Matlaget bestod till största delen av anslutna kvinnor och deras arbete var enormt uppskattat av deltagarna, vilket flera talare också påpekade.

Efter maten höll chefen för NU-Öst, Pär Öberg, tal till deltagarna. Han beskrev händelseförloppet sedan de goda krafterna förlorade kriget år 1945:
Fienden är inte ett dugg mindre grym idag! Vi ser hur man med rasande takt flyttar fram positionerna. Man presenterar för oss helt overkliga dekret som ”Svensson” bara accepterar utan en tillstymmelse till protest! För oss i Motståndsrörelsen innebär dessa lagar minst sagt en rad vardagliga obekvämligheter…

Därefter intog två musiker scenen och spelade upp flera välkända frihetslåtar. Detta var ett välkommet och återkommande inslag under hela kvällen. Trubadurerna framförde både gamla klassiker och egenkomponerat material – som vi säkerligen kommer att få stifta närmare bekantskap med i framtiden.

Innan tolvslaget hann man bland annat också med lotteridragningar, med priser från Kampboden, samt olika tävlingar vilka bestod av frågesport och armbrytning. Finalen i armbrytning blev en seglivad föreställning mellan två kraftmän. Varje bord fick utse en representant till varje moment och tävlingen följdes med skratt, applåder och bankande nävar i bordet.

Alldeles innan nyåret höll en annan motståndsman, Magnus Söderman, ett inspirerande tal, som manade till tillbakablick, översikt över nuet och skådande över framtiden.

När nyåret ringde in förpassade sig samtliga ut ur lokalen för att skåla i champagne. Den sista av tre skålar, de två första hade tidigare under kvällen utbringats för Odin respektive Frej, utbringades av nästeschefen för Väst. Denna, sista skål, tillägnades våra förfäder.

Därefter avfyrades nyårsfyrverkerier. Väl inne i lokalen fortsatte sedan trubadurerna att underhålla publiken. Litet senare tilldelades en del aktivister utmärkelser för engagemang och offervilja under det gångna året.

Nyårsfirandet bjöd i sin helhet på flera inspirerande tal av nästeschefer och andra motståndsmän. Talen var framförda i kampens tecken, men var, dagen till ära, inte alltid fullt gravallvarliga och bjöd på flera lustigheter.

Som vanligt är det stärkande att träffa riktiga patrioter under trevliga former.

De två trubadurerna.Tävling i armbrytning.Magnus Söderman talar.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om