Nyanlända invandrare ska vakta landets fångar

INRIKES. Kriminalvården håller just nu på att ordnar fram hundratals praktikplatser åt nyanlända invandrare på landets fängelser.

Efter beslut från den svenska regeringen håller nu Kriminalvården på att ordna fram hundratals praktikplatser så att nyanlända invandrare ska få jobb på fängelser runtom i landet. Det rör sig om 450 praktikplatser som Kriminalvården ska ordna fram som ska gå till nyanlända men även till människor med funktionshinder. Ett 70-tal platser har myndigheten hittills lyckats ordna fram.

— Praktikanterna blir förebilder, både i vår egen verksamhet och för släktingar och vänner utanför Kriminalvården. Vår förhoppning är att de ska vilja stanna kvar och gå vidare till en fast anställning, säger projektledaren Helena Lönnkvist.

Under onsdagen besökte justitie- och migrations­ministern Morgan Johansson Mariefreds­anstalten där han träffade fyra nyanlända främlingar som fått jobb där. En städar, en jobbar i köket och två praktiserar som kriminalvårdare.

— Jag är övertygad om att det kommer att gå bra för er alla. Ni behövs, sa Johansson då.

Källa:
Morgan Johansson besökte anstalten Mariefred

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments