Nyamko Sabuni vald till ny partiledare för Liberalerna

POLITIK. Som väntat valdes afrikanen Nyamko Sabuni till ny partiledare vid Liberalernas landsmöte på fredagen.

Nyamko Sabuni (L)

Det blev Nordfronts favoritkandidat Nyamko Sabuni som valdes till ny partiledare för Liberalerna på partiets landsmöte på fredagen.

— Liberalerna är det första riksdagsparti som väljer en ledare med afrosvensk bakgrund. Det är historiskt, sa Sabuni i sitt tacktal.

Under processen utmanades hon om partiledarposten av Erik Ullenhag och Johan Pehrson. Inför det slutgiltiga valet på landsmötet hade Liberalernas samtliga 21 länsförbund fått tycka till om vem de vill se som ny partiledare. 18 av dem ställde sig bakom Nyamko Sabuni.

— Nomineringsprocessen har gett ett tydligt resultat. Förbunden och medlemmarna vill ha Nyamko Sabuni som partiledare, sa ordföranden i partiets valberedning Olle Schmidt innan beslutet togs.

Många politiska bedömare talar i dag om Liberalerna ett delat och splittrat parti, där den nya partiledarens första och kanske främsta uppgift blir att ena partiet.

Liberalerna har också under en längre tid kämpat mot sjunkande sympatisiffror i opinionen. Sabuni försäkrade under sitt tacktal att Liberalerna under henne kommer att ”göra Sverige mer liberalt”.

Till alla som undrar hur Sabuni ställer sig till januariöverenskommelsen med regeringen gav hon beskedet:

— Liberalerna har ingått ett avtal som gäller under mandatperioden. Man ska kunna lita på Liberalerna. Och så länge Stefan Löfven håller det man kommit överens om, kommer vi att hålla januariavtalet.

Källa:
Nyamko Sabuni vald till L-ledare

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RokvikenGrottbjörnenFredrikaSamuelJ.N. Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
J.N.
Medlem

Grattis Nordfront till ert fina lobbyarbete som till sist ledde fram till vinst för ”vår kandidat”.

Samuel
Medlem

Lyckad trollning!

Fredrika
Medlem

Helt rätt val av Dildoliberalerna. Ullenhag var verkligen en flummig blekfis. Men vad menar hon (hen?) med afrosvensk? Vad är det för nåt? Hon ör völ inte svensk för att hon kan prata svenska? Jag kan prata franska. Är jag fransyska då? Och varför är det av central betydelse för henne att en afrikan har valts till partiledare? Är hon rasist? Förväntar hon sig klanröster?

Grottbjörnen
Medlem

vår flicka i riksdan!

Rokviken
Medlem

Härligt! Vad kan gå fel?