Nya TV-skatten klubbades i riksdagen

MEDIA. Idag har den nya TV-skatten klubbats igenom av riksdagen, vilket betyder att den gamla TV-avgiften avskaffas och ”public service” istället kommer finansieras genom ökad inkomstskatt.

Nordfront har tidigare skrivit om en kommande förändring av TV-avgiften, som kommer omvandlas till en extra inkomstskatt med ett tak på 1 300 kronor per person och år.

Ett hushåll med fyra vuxna med beskattningsbar inkomst kan därför tvingas betala 5 200 oavsett TV-innehav, jämfört med 2 400 kronor idag om de verkligen har en TV.

Förslaget har idag klubbats av riksdagen, där samtliga partier förutom Sverigedemokraterna ställde sig bakom påtvingad finansiering av så kallad ”public service”. Ett huvudargument som fördes fram av SD är att ”public service” inte åtnjuter det höga förtroende som skulle krävas för att motivera en tvångsfinansiering.

TV-avgiften har fram tills årsskiftet, då förändringen börjar gälla, för många svenskar varit i praktiken frivillig att betala då många som uppfattar SVT och Sveriges Radio som spridare av politiskt korrekt propaganda kunnat avanmäla sitt TV-innehav, även om de faktiskt haft en TV.

Sverigedemokraterna föreslog med anledning av denna utbredda uppfattning att Granskningsnämnden, eller ett annat organ, skulle kontrollera huruvida ”public service” verkligen förhåller sig politiskt neutralt.

Källa:
Ny tv-avgift klar – alla ska betala
Riksdagen klubbar tv-avgift via skattsedeln – här är allt du behöver veta

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Karl-Путин A says:

  Bolsjevikdiktaturen (((Sverige))). I detta hem har inte funnits en TV på åratal och kommer aldrig mer att finnas. Man får väl trösta sig med att man inte betalade licens de åren man hade TV.

 • Torkelsson says:

  Jag återanskaffar gärna en TV igen, den dagen då Norden står fritt, och sunda budskap strömmar in i vardagsrummet.

 • Karl-Путин A says:

  Vad det här ytterst handlar om är naturligtvis att samhället hittills har fått stå för licensavgiften för miljontals bidragsförsörjda asylsurfare via socialbidraget. Genom att vältra över avgiften på arbetande och skattebetalande svenskar, levande som döda, så blir det plus i kassan.

  Undrar vad kommunisten Astrid Lindgren hade sagt om att döda svenskar måste betala TV-avgift. Hon som lyckades få till en ändring av skattelagarna så att dödsbon slapp betala mer i reavinstskatt för aktier än den faktiska vinsten, när hon själv blev drabbad – Pomperipossaskatten som hon kallade den.

  Nu gäller det att ta ett snack med alla gamla skröpliga släktingar och upplysa dem att om de ändå tänker dö snart så ska de inte vänta till januari, utan göra det i december, så kan barnbarnen få ett par nya skor eller en heldag på Liseberg.

 • Tobias says:

  Makalöst,vi skall alltså bli tvingade att betala för ngt vi inte utnyttjar!! Dessutom är det bara skräp som basuneras ut,perversion,rasblandning och ett helt vansinnigt förfall!
  Död åt det ruttna liberala demokratiska sionistiska skräp samhället!!!!

 • Klaus says:

  Det är typiskt marxistiskt att ”vänstra” partifunktionärer lever kapitalistiskt och pungslår befolkningen, dvs inga förbättringar för arbetare alls. Men befolkningen röstade för förrädare.


 • Lämna ett svar