Nya Tiders journalist greps på bokmässan efter frågor till Pierre Schori

INRIKES. Nya Tiders reporter Jesper Johansson och hans fotograf greps under lördagen av polis och avhystes från bokmässan i Göteborg efter att ha ställt frågor till den socialdemokratiske politikern Pierre Schori.

I demokraturen Sverige är det brottsligt att som journalist ställa frågor till Pierre Schori. Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0).

Under lördagen närvarade Nya Tiders reporter Jesper Johansson och hans fotograf vid den pågående bokmässan i Göteborg. De intervjuade flera personer innan de stötte på den socialdemokratiske politikern och tidigare FN-ambassadören Pierre Schori.

Reportern följde efter Schori för att ställa frågor om bland annat farmarmorden i Sydafrika, det socialdemokratiska stödet till ANC och den nyligen avlidna Zimbabwediktatorn Robert Mugabe.

Den pressade Schori ville dock inte svara på några frågor utan sökte efter ordningsvakter samtidigt som han tog tag i Johansson och sa ”jag vill inte tala med sådana som dig”.

När Johansson lite senare åt lunch kom polisen och tog tag i honom och bad honom följa med ut. Som svar på frågan om varför, svarade polisen ”det har skett ett brott här, och du vet nog vad det handlar om”.

Johansson kände inte till att något brott begåtts och ville veta vad saken handlade om, något som poliserna inte ville berätta. Istället greppade två poliser honom i vardera armen och förde ut honom.

När han tog upp sin mobiltelefon för att dokumentera skeendet så beslagtog polisen den. Vid ytterligare frågor att få veta vad han misstänktes för så svarade polisen ”ett brott”.

Johansson med fotograf tvingades sedan in i en piketbuss och kördes från området. De fick inte veta vart de togs och när de frågade efter polisernas namn och tjänstenummer fick de inga svar.

Efter ett par kilometers färd fick de veta att det var Schori som anmält dem för ofredande. De blev sedan avsläppta med ett besked om att de inte var välkomna att besöka bokmässan igen.

Johansson och fotografen har i efterhand kontaktat polisen för att få veta mer om misstankarna mot dem samt polisernas tjänstenummer. Polisen nekar att lämna ut uppgifter utan hänvisar till sin pressavdelning.

Nya Tiders chefredaktör Vávra Suk kommenterar:

— Jesper gjorde ett utmärkt journalistiskt arbete. Det är precis så journalistik ska bedrivas. Makthavarna ska inte tro att de kan komma undan jobbiga frågor på bokmässan bara för att man inte upplåter en monter för Nya Tider.

Källor:
Polisen grep alt media-journalist efter intervju med Pierre Schori: ”Ni märkte att han inte ville svara på frågor”
Nya Tiders reporter polisanmäld efter frågor till Pierre Schori

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Påläst
Nybörjare
Påläst
10 månader sedan

Hur går det för den tidningen nu? Jag slutade att prenumerera för något år sedan då jag tyckte den blivit för PK. Droppen var när jag såg ett klipp här där Sanna Hill såg skitsur ut på typiskt PK-manér när Nordfront skulle intervjua henne eller hur det var. Dessutom störde det mig att NMR fick mycket mindre uppmärksamhet än Svärjevännernas demonstrationer. Jag skrev också till tidningen om detta och en person där som svarade skrev föraktfullt ”de där människorna” om NMR.

Vera
Nybörjare
Vera
10 månader sedan
Reply to  Påläst

Var inte ledsen ”påläst”. Fick inte försvara Nordiska Rikspatiet heller – men pren. på den ändå har lärt mig att plocka russin ur kakan. Man får alltid läsa annat än PK pressen och lärde känna Red. och Sanna Hill som trevliga personer.Mycket mer var jag indignerad på hyllningar över Anders Clarström.

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
10 månader sedan

Schori är en (((maktens))) JUDE-lakej av den värsta sorten. Det är klart att systemet inte vill utsätta honom för några frågor som skulle avslöja hans ruttenhet.

Då griper (((man))) istället den som ställer frågorna och påstår sedan JUDISKT lögnaktigt att denne har begått ett brott.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
10 månader sedan

bra! de häller ju vatten på vår kvarn bara

Per
Nybörjare
Per
10 månader sedan

Undrar när poletten någonsin kommar att trilla ner för ”sverigevännerna” att graden av rättssäkerhet/rättsstat är avhängig av vilken politisk åsikt du har; d.v.s. hur duktig PK/NPC goy du är.

Sen kan dom gnälla sig blåa i ansiktet om vad lag/grundlag säger, eller vad som traditionellt menats med västerländsk demokrati/rättsstat.

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
10 månader sedan

Fy fan! Såg just bilder från Hongkong och kulturmarxistiska Svt gnäller på Kina och att ingen frihet råder där. Snacka om att kasta sten i glashus! DDR-fasoner som ger en kalla kårar!

Larsson
Redaktör
Nybörjare
10 månader sedan

Att bli bortförd från bokmässan ska ses som en fjäder i hatten! Jesper vs bokmässan 1 – 0

Wäring
Nybörjare
Wäring
10 månader sedan

Schori talar som en judisk-globalistisk buktalardocka ska göra. Krav på att ”främlingsfientlighet” ska ”kriminaliseras och jagas”, men också att invandrare ska lära sig ”demokratiska värderingar”. ”Det är riktigt att Per Albin Hanssons folkhem inte är detsamma i dag. Men Per Albin Hanssons folkhem var ett sätt att krossa klassamhället. I dag, i globaliseringens tidevarv, behöver vi naturligtvis en ny definition. Då talar jag också om integrationen. Integration är inte liktydigt med assimilering eller anpassning. Av dem som kommer hit förväntar vi oss att de lär sig svenska och att de respekterar lagen och våra grundläggande demokratiska värderingar. Dessa som också… Läs mer »