Nya Tider publicerar dokumentär om våldtäktsförsök vid asylboende

DOKUMENTÄR. Tidningen Nya Tider har publicerat en dokumentär om ett våldtäktsförsök vid ett asylboende i värmländska Deje. I dokumentären avslöjas hur myndigheter och media fokuserade på att dölja gärningsmannens identitet snarare än att hjälpa brottsoffret.

I dokumentären berättar Mikaela öppet om hur hon utsattes för ett våldsamt överfallsvåldtäktsförsök utanför ett asylboende i värmländska Deje. Gärningsmannen ska bland annat ha knivskurit henne svårt i benet och sparkat hennes valp i magen innan hon lyckades ta sig fri,

Men varken vården eller polisen verkade särskilt intresserade av att hjälpa Mikaela, samtidigt som man gjorde allt för att hålla gärningsmannens icke-europeiska ursprung hemligt.

Även på sociala medier gjorde diverse systemlakejer sitt bästa för att skydda gärningsmannen. När Mikaela själv skrev ut signalementet i en lokal Facebookgrupp valde gruppens administratör, frilansjournalisten Cecilia Wik, att radera inlägget.

— Det är inte legitimt att lägga ut en gärningsmannabeskrivning som kan avslöja vem som var gärningsmannen, säger Wik när Nya Tider konfronterar henne.

Av någon anledningen väljer Wik också att påpeka att brottsoffrets pojkvän är en ”känd nazist”.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PålästSvenska Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Svenska
Medlem

Agera då mot denna rasfrämling till våldtäktsman, agera mot asylboendet. Uppenbarligen finns ju all information till hands.

Påläst
Medlem

Dumskallar som inte begriper att det snart är deras eller någon närståendes tur.