Nya rastafariministern i blåsväder efter hyllning av MP-islamist

INRIKES. Den nytillträdde kulturministern Amanda Lind har hamnat i blåsväder för att ha hyllat förre MP-islamisten Mehmet Kaplan.

Rastafariministern Amanda Lind. Skärmdump.

Stefan Löfvens nya regering presenterades idag. Bland de nya ministrarna finns miljöpartisten Amanda Lind, som tar över efter Alice Bah Kuhnke som kulturminister. Det tog dock inte länge förrän Lind hamnade i blåsväder.

Hon skrev nämligen ett hyllningsinlägg till sina partikamrater som tidigare varit ministrar och som enligt henne ”kämpat varje dag för att förverkliga Miljöpartiets politik för miljö och klimat, demokrati, jämställdhet och rättvisa”. Bland dessa nämndes MP-islamisten Mehmet Kaplan, som fick avgå från ministerposten våren 2016 efter att det uppdagats att han haft kontakt med den så kallat högerextrema turkiska organisationen Grå vargarna.

Kurden Gulan Avci, som är integrationspolitisk talesperson för Liberalerna, skriver på Twitter att hyllningen av Kaplan gör henne ”väldigt upprörd som svenskkurd”. Den likaledes kurdiska ledarskribenten i Upsala Nya Tidning, Sakine Madon, använder till och med Nordiska motståndsrörelsen som slagträ mot minister Linds islamisthyllning:

Lind räknar upp Kaplan som en av flera miljöpartistiska ”pionjärer, hjältar” som bland annat kämpat för att förverkliga Miljöpartiets politik för demokrati. Varför tar en ledande miljöpartist som Lind – nu dessutom minister – så lätt på turkisk högerextremism? Hade Lind sett mellan fingrarna på om en partikamrat obesvärat hade poserat på middagar med Nordiska motståndsrörelsen?

Lind har svarat på kritiken med att det var ”bra och helt rimligt” att Kaplan fick avgå, men att han samtidigt ”var en del av att driva igenom grön politik under vår första mandatperiod i regering”.

Källor:
Kritik mot kulturministern efter hyllning av Mehmet Kaplan
Varför hyllar ministern Mehmet Kaplan?

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PerGrottbjörnenLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

En nogger ersätts av en noggerwannabe,
svenne banan röstade för berikning av landet med vithatare klädd i fugspiraler.
Helt otroligt, men förklarligt varför nyval undveks.

Grottbjörnen
Medlem

Alltid lika patetiskt med vita snorungar från medelklassen som spökar ut sig för att efterlikna en svart rasistisk (i positiv bemärkelse) grupp , läs på om vad rastafari är för något är mitt tips, och så undrar jag om hon har förlagt nosringen?

Per
Medlem

Att dylika individer tar sig in i landets högsta styrande kabal händer f-n bara i (((Sverige)))