Nya Dagbladet lanserar upplysningskampanj om etniska rättigheter

MEDIA. Den svenska webbtidningen Nya Dagbladet lanserade i helgen en upplysningskampanj om etniska rättigheter.

Material från Nya Dagbladets kampanj om etniska rättigheter.

I lördags publicerade den svenska webbtidningen Nya Dagbladet (NyD) en artikel, vilken lanserar en ny upplysningskampanj för etniska rättigheter.

NyD bevakar ofta frågor om etniska och kulturella rättigheter och menar att det är var mans skyldighet att stå upp för sitt folks rätt att existera.

Så här utvecklar NyD tanken bakom initiativet:

Mänskligheten uppvisar en fantastisk mångfald och variationsrikedom – en mångfald som idag utsätts för ett tyst hot från en dominant ideologi som förespråkar de skilda människobefolkningarnas sammanblandning till enfald och likformighet.

Bör varje enskild människobefolkning ha en rätt att existera, att vara unik och få utvecklas i sin egen riktning, samt en rätt till de förhållanden den behöver för fortsatt liv?

Rätten till etniskt och kulturellt bevarande är en moralisk självklarhet och också en del av de mänskliga rättigheterna.

I samband med detta har man även lanserat en kampanjsida, med material som står fritt att använda för vem som helst som vill stödja kampanjen.

Källa:
Etniska rättigheter – en del av de mänskliga rättigheterna

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om