Nya bevis mot Uppsalatrio som Facebookstreamade våldtäkt

BROTT. Idag har åklagaren i fallet med den uppmärksammade Facebookvåldtäkten meddelat att utredarna fått ta del av ny bevisning i ärendet.

uppsalafram

Bilden är från material som redan inledningsvis läckte från livesändningen av Facebookvåldtäkten.

Tre unga rasfrämlingar häktades i slutet av januari efter att de filmade och livestreamade på Facebook när de våldtog en 31-årig kvinna. I samband med häktningsförhandlingarna efterfrågade polisen filmmaterial från händelsen då ett stort antal personer ska ha sett våldtäkten livestreamas.

Utredarna kontaktade även Facebook för att försöka få del av filmmaterialet via dem, men sade då att det kan ta tid eftersom Facebook har sitt säte i USA.

Under dagen har dock åklagaren Magnus Berggren meddelat att de fått bild- och filmmaterial från annat håll, bevisning som han menar är ”mycket viktigt”.

— Det ger en tydligare bild om vad som har inträffat. Vi har material som stärker den ursprungliga misstanken vi hade för alla tre, förklarar Berggren.

Han uppmanar även andra som sitter på inspelat eller fotat material från livesändningen att skicka in detta till polisen så fort som möjligt. Vidare betonar han att man kan göra sig skyldig till förtal om man sprider dylikt material till andra, men att det inte är brottsligt att lämna in det till polisen.

Tidigare uttalade dock professorn i civilrätt Mårten Schultz att det knappast är olagligt att varken filma en våldtäkt eller sprida bild- och filmmaterial därifrån enligt dagens svenska lagstiftning.

Källa:
Ny bevisning i misstänkta Facebook-våldtäkten

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar