Ny undersökning: Förtroendet för Löfven fortsätter att rasa

INRIKES. En ny mätning från DN/Ipsos visar att förtroendet för Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) minskar. Endast 34 procent har nu förtroende för honom, jämfört med 46 procent i juni 2014.

Folket förtroende för statsminister Stefan Löfven fortsätter att minska.

Dagens nyheters (DN) senaste Ipsosmätning visar att förtroende för statsminister Stefan Löfven (S) rasar och nu har han bara 34 procent förtroende hos folket. Detta är sex procentenheter sämre sedan den förra mätningen gjordes i januari i år och 12 procentenheter sämre mot juni 2014 då förtroendet för statsministern låg på 46 procent.

Mätningen visar att Socialdemokraterna numera är Sveriges tredje största parti och inte längre första.

— Det här illustrerar den utmaning som Socialdemokraterna står inför. Man tappar stöd och förtroende både åt höger och vänster, säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos.

Mätningen visar att Centerpartiet ligger tvåa på listan med 34 procent då förtroendet för partiet har ökat med 16 procent sedan 2014. Förtroendet för partiledaren Annie Lööf har dock minskat med fyra procentenheter sedan januari i år. På första plats hamnar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson med ett förtroende på 35 procent.

Förtroendet för SD-ledaren Jimmie Åkesson har ökat från 12 procent i förtroende i juni 2014 till 24 procent i maj 2018. Vidare visar mätningen att förtroendet för Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt ligger på 25 procent. Samma siffra gäller för Liberalernas Jan Björklund.

Längst ner på listan ligger Miljöpartiets språkrör, Gustav Fridolin och Isabella Lövin, som får 15 respektive 11 procent av de tillfrågades förtroende. Förtroendet för Fridolin har rasat med hela 24 procentenheter sedan juni 2014.

Källa:
DN/Ipsos: Förtroendet faller för Stefan Löfven

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

(((Dagens Nyheter))) verkar ha en strategi för att göra en ny Juholt. Juholt ljög inte konsekvent. Han sade för många halvsanningar och sanningar. Därför tvingades han bort efter (((DN)))s drev. Vilket Wallström slapp efter snarlika anklagelser. För hon tillhör fortfarande shabbosgänget. Löfven sattes, med sina handikapp och allt, och trots hans släkts förfluta i äkta nazistiska kretsar, i ledande position av Bilderbergänget, för att håna Die dummen Schweden, ungefär som de gjorde med ”Barack Obama” i USA. Nu har Löfven blivit en belastning för (((dem))) så han ska bytas ut på lite (relativt kort) sikt. (((DN))) används för detta. Srras… Läs mer »

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Att 34% har förtroende för honom är oerhört skrämmande. Är folk verkligen så dumma, eller utgörs dessa 34% till största delen av bidragsförsörjda rasfrämlingar som inte vill se sin livslånga semestertillvaro hotad?

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Att förtroendet för kräket Löfven minskar är ganska naturligt då han alltmer visar hur inkompetent han är.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
2 år sedan

Han borde kallas för: Ljugholt.