Ny trend – vita kvinnor luras att raka sitt hår som stöd för ”Black Lives Matter”

SOCIALA MEDIER. Användare på forumet 4chan har gjort en ny ”trollning”. Den nya trenden går ut på att vita kvinnor ska raka av sitt hår för att visa ”solidaritet” med Black Lives Matter. 

Skärmbild: 4chan

Användare på forumet 4chan har skapat en ny trend där vita kvinnor luras att raka av sitt hår för att visa ”solidaritet” med Black Lives Matter. Den påhittade trenden har skapats som en så kallad ”trollning” och har egentligen ingenting med Black Lives Matter att göra.

”Få #goBaldForBLM att trenda på Twitter och Instagram. Idén går ut på att få kvinnor, speciellt vita kvinnor, att raka sitt huvud för BLM (Black Lives Matter). Skambelägg dem tills de gör sig av med sitt raka, ’vita’ hår, för att visa ’solidaritet’ för svarta kvinnor”, så lyder inlägget från 4chan.

Majoriteten av inläggen som har taggats med #goBaldForBLM kommer från användare som uppmärksammar att det hela är en trollning. Trots detta har många vita kvinnor följt trenden för att kunna visa upp sin godhet gentemot Black Lives Matter.

”Till alla privilegierade vita och ickefärgade kvinnor – jag uppmuntrar er att göra samma sak. Visa solidaritet med våra förtryckta bröder och systrar”, skriver twitteranvändaren ”Lucina” som har valt att delta i den påhittade trenden. Hon menar således att alla vita kvinnor bör raka av sitt hår för att visa ”solidaritet” med icke-vita kvinnor.

En liknande trollning svepte över internet 2012, då rykten spreds att popartisten Justin Bieber hade fått cancer, varpå många av hans fans rakade av sitt hår och la upp bilder på sociala medier under taggen #BaldForBieber.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • En fårskock låter sig drivas med. Försvagade, rotlösa och mentalt vilsna människor låter sig också drivas med. Vita människors fiender verkar för att åstadkomma allt annat än medvetna och viljestarka vita människor med känsla av stark tillhörighet i sitt eget ursprung och till sin egen ras. Ett liv utan värdighet och självkänsla är inget riktigt liv. I detta fall: Rakning är självförnedring, självhat och kapitulation.

  • Rokviken says:

    Hon hade ett vackert hår och numera en – Sméagol.

  • Som om vänsterblivna NPC-kvinnor inte redan lider brist på någon form av kvinnlig fägring.

    Varför inte också sluta upp att prata (särskillt med tanke på att dom har allvarliga problem att sätta ihop fler än två ord till begripliga meningar) och börjar bräka istället.

  • Ett varningstecken för oss. Lättfattlig utan diskussioner – men hur skall vi skilja dem åt med cancerbehandling? Lite svårt att ställa frågan: ”Hej, är du rasförrädare eller har Du cancer?”


  • Lämna ett svar