Ny svensk storfilm om en präst som byter kön

HOMOLOBBYN. En ny svensk storfilm, med bland andra Rolf Lassgård i en av rollerna, spelas just nu in. Filmen handlar om prästen Åke Roxberg som bytte kön och blev kvinna.

Rolf Lassgård i rollen som transprästen Marianne. Skärmbild.

Prästen och trebarnspappan Åke Roxberg chockade sin familj och omgivning när han vid 58 års ålder blev kvinna. Hans dotter Ester Roxberg berättar om hur han ”kom ut” vid middagsbordet:

— Jag var chockad. Det var som att få ett dödsbesked.

Ester växte upp i en lantlig Bullerby-idyll i Småland med mamma, pappa, två systrar och en hund.

— Min pappa var kyrkoherde, en konservativ präst som var motståndare till att homosexuella skulle få gifta sig. Han var även kritisk till kvinnliga präster. Men vid sidan av detta var han en närvarande pappa som hjälpte oss och gillade att snickra.

När Ester var 21 år presenterade pappa Åke sitt nya jag – som ”Ann-Christine”.

— Han berättade att han alltid haft en kvinnlig sida. Att det här hade varit en lång process för honom och att det hade tagit tid för honom att förstå vem han var. Jag skämdes över min pappa och jag skämdes över att jag skämdes. Jag kände ilska och sorg.

För att hantera sina känslor skrev Ester en bok om händelserna med titeln Min pappa Ann-Christine. Nu blir hennes bok film med stjärnorna Rolf Lassgård (En man som heter Ove) och Hedda Stiernstedt (Vår tid är nu) i huvudrollerna.

Idag har Ester själv två små barn som kommer att tvingas hantera att deras morfar ”Ann-Christine” är en transperson.

— Jag har inte förklarat vem hon är. Vi säger bara Ann-Christine eftersom pappa och morfar är manliga pronomen. Orden är det svåraste och språkets makt över oss. Men när barnen blir lite större kommer jag att förklara för dem, berätta Ester.

Budskapet i boken, och även i den kommande filmen Min pappa Marianne, är alla människors lika värde och att transsexualitet är något som alla bör uppfatta som normalt.

Filmen beräknas ha biopremiären under våren 2020.

Källa:
Prästen Åke Roxberg bytte kön – nu blir historien storfilm med Rolf Lassgård

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
7 månader sedan

Kan de inte dela ut Guldbaggar och andra utmärkelser direkt när manuset skickats in och spara några miljoner på att inte spela in en film som ingen vill se?

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
7 månader sedan
Reply to  Jan Hjelm

Mycket bra förslag. Det räcker med inbördes beundran klubben.

David
Nybörjare
David
7 månader sedan

En mysig komedi om ett gravt psykisk sjukt boomer fetto. Detta kommer garanterat gå rakt innanför pannbenet på NPCerna (80% av befolkningen).

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
7 månader sedan
Reply to  David

sant,vet inte om jag ska skratta eller gråta åt eländet.

Per
Nybörjare
Per
7 månader sedan

Den allmänna meningen om Sverige internationellt är att det är dagens svar på Sodom och Gomorra, och ingen förväntar sig annat än degenererat skit från globalisternas experiment-land.

Skulle den ”svenska””kultureliten” vilja få omvärlden att hajja till, så skulle dom producera något sunt och vettigt med en viss verkanshöjd.

Klaus
Nybörjare
Klaus
7 månader sedan

I det här talmudiskt perversa fallet måste hunhan självklart vara blond svensk. De primitiva marxister kan ju inte diffamera det svenska folket (och germaner) med en nyanlandat afrikan eller brittisk mulatt.

Vera
Nybörjare
Vera
7 månader sedan

2010 på Julnatten höll en präst predikan i en underbar vacker liten kyrka – åhörarna var begeistrade. Denna präst är avkragat – han är nämligen nationalsocialist. Pedofiler, transar, allt annat är tillåten. Och nu äras de med en svensk film. Undrar om andra europeiska länders religioner utvecklas till denna satans utveckling? Bögaltartavlor, Pridereklam, homopredikningar m. m. Om ja, då kommer Gud att gå över till Valhall för att be om ursäkt och få tröst.

Samuel
Nybörjare
Samuel
7 månader sedan

Homolobbyn….