Ny studie: Porrtittande ökar risken för skilsmässa med 100 procent

INRIKES. En studie från Sverige har gjorts gällande svenskarnas porrtittande, där 48 procent av männen och 12 procent av kvinnorna i landet tittar på porr. Samtidigt visar resultatet av en ny studie från University of Oklahoma att unga par som börjar titta på porr blir dubbelt så benägna att skilja sig än för de som inte gör det.

Varje år genomför Internetstiftelsen i Sverige en studie gällande svenskarnas porrtittande på internet. Studien går under namnet ”Svenskarna och internet” och enligt denna tittar 48 procent av männen och 12 procent av kvinnorna på porr. Detta samtidigt som 30 procent av de svenska internetanvändarna uppger att de använder sig av internet för att titta på sajter med sexuellt innehåll, en siffra som årligen även ökar med ett par procentenheter.

Samtidigt har en ny studie genomförd av sociologerna Samuel L. Perry och Cyrus Schleifer vid University of Oklahoma i USA visat på att porrtittande påverkar äktenskapets stabilitet negativt.

I studien iakttog Perry och Schleifer cirka 2 000 par under en period som tittade på porr och huruvida de begärt skilsmässa under den tiden. Resultatet visade på att par som tittade på porr var dubbelt så benägna att skilja sig jämförelsevis med personer som inte tittade på porr.

Risken för skilsmässa var framförallt stor hos unga och lyckliga par som påverkades väldigt negativt av porrtittande. Däremot så ska äldre eller ”olyckligare” par knappt ha påverkats. Vidare var det 51 procent av paren i 20-årsåldern som skiljde sig när de började att se på porr.

Studien visade även på att kvinnor som slutar titta på porr är minst benägna att skilja sig medan män som slutar titta på porr påverkas i en mycket mindre grad.

Källa:
Ny studie: Porrtittande ökar risken för skilsmässa

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ramon Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ramón Mercader
Medlem

Det finns ju vissa gifta par som spelar in egna porrfilmer där båda är med på att porrfilmen spelas in. Om enbart dessa tillåts att titta på för paret i fråga om nu vissa gifta par får behov av porrtittande så borde det ej öka risken för skilsmässa även om det säkerligen finns andra former av porr som gör det en hel del om det görs i ett förhållande. Jag tycker det är knepigt att det ska behövas porrtittande i vissa förhållanden och att det görs i vissa förhållanden. Förutom det så finns det så många vidriga former av sjuk… Läs mer »

Ramón Mercader
Medlem

Hade vi haft kvar en viss grej som Jimmie Åkesson brukar kritisera Stefan Löfven för när han börjar käbbla med Åkesson om ”rötterna” så hade porren varit ett mycket ringa problem.

Fast det hade fortfarande kunnat skapa vissa problem i de fall där porrtittande gjorts i förhållanden i de fall vilket är de flesta där det inte enbart är i form av porrtittande på porr paret själv spelat in med båda med på det. Vilket förvisso är sällsynt delvis att par gör det och att enbart den tillåts att titta på i porrtittande bland paret.