Ny studie: Brottslighet beror främst på gener

FORSKNING. En färsk nederländsk studie som omfattade 3982 tvillingar i tonåren visar att det är genetik som är den absolut främsta faktorn bakom kriminalitet.

Det är generna som i stort avgör ifall man blir kriminell eller inte, visar ny forskning. Här poserar ”gangster-rapparen” Jafar Ahmed Sadik alias ”Jaffar Byn” från Rinkeby med en medlem i hans kriminella gäng. Jafar dömdes i maj 2018 till 3 år och 6 månaders fängelse för grovt vapenbrott, narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning.

Forskarna kunde däremot inte hitta något stöd för att kulturella och miljömässiga faktorer spelar en viktig roll för vem som begår brott, trots att socioekonomiska faktorer är den förklaringsmodell som vanligen används i Sverige och andra europeiska länder för att förklara varför bara vissa blir kriminella.

Ungdomarna i studien är mellan 13 och 17 år gamla och slutsatsen blev att genetiska faktorer förklarar åtminstone 60 procent av differensen i regelbrytande beteende.

Det är heller inte första gången forskare kommer till liknande slutsatser om att generna är det som påverkar mest. 2014 genomfördes en stor svensk studie innefattande omkring en halv miljon svenskar födda mellan 1989 och 1993. Denna visade att nära släktingar i regel är lika benägna att begå brott, oavsett deras socioekonomiska bakgrund.

Det framkom också att fattiga förvisso begår fler brott, men att barn och ungdomar vars föräldrar blivit rikare och fått det bättre ställt materiellt fortsätter bryta mot lagen i samma takt som tidigare.

Källa:
Een tweelingstudie naar indicatoren van genetische en culturele transmissie.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KlausPålästDissident Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Dissident
Medlem

Jag är helt övertygad om att människor som ser ut så här och har sådana här gener, har en statistiskt sett högre benägenhet till både kriminalitet samt pedofili (samt lågt IQ)

comment image

http://i.dawn.com/large/2013/06/51cc7c73dc000.jpg

comment image

Likaså tror jag att personer som ser ut så här, har NÄSA för affärer och ljuger mycket (och är pedofiler), samt tror att alla vill döda dom, och har ett extremt maktbegär över andra folkslag:

comment image

Jag tror även att folk som ser ut så här oftast är pedofiler:

comment image

Påläst
Medlem

Genomsnittlig IQ för både svarta och vita i amerikanska fängelser är 85. Samma genomsnitt har afroamerikanerna (som i genomsnitt är 1/4 vita). Arabländerna har ett genomsnitt mellan 80 och 90. Intelligensen påverkar i hög grad självkontroll och empati.

Klaus
Medlem

Brottslighet försvann inte i kommunistiska länder, varken i Sovjetunionen, DDR, Kuba, Sydafrika elier Nordkorea. Den lögnaktiga judiska kommunismen i sig är kriminell (lika som den judiska globalismen) och behandlar oliktänkande som grova brottslingar. I kommunistiska länder finns det alla typer av brottslighet från stöld till mord, även i Nordkorea. Det måste bero på defekta gener. Nationalsocialister i Tyskland hade aning om det.