Ny mötesplats för asylsökare

INRIKES. En ny mötesplats för asylsökare ska öppnas i Jönköping. Detta för att förenkla deras etableringsprocess genom att kunna träffa alla myndigheter på en och samma gång.

Den 10:e januari ska en ny mötesplats för asylsökare öppnas i centrala Jönköping. Tanken med mötesplatsen är att det ska förenkla den initiala etableringsprocessen för asylsökarna genom att de där ska kunna träffa alla myndigheter samtidigt.

Försäkringskassan är en av initiativtagarna till den nya satsningen med mötesplatser för asylsökare. Tanken med dessa mötesplatser är att de ska förkorta etableringsprocessen och göra det enklare för asylsökarna att komma i kontakt med myndigheterna. Totalt ska 22 stycken nya mötesplatser öppnas upp på olika platser i Sverige.

— Jag är oerhört glad över att vi nu går in i nästa steg i arbetet med Mötesplatser. Min förhoppning är att de nya Mötesplatserna uppvisar lika goda resultat som de som redan finns på plats, säger Elisabeth Hultengren, försäkringsdirektör och t.f. chef för avdelningen Gemensamma kundfrågor på Försäkringskassan.

En utvärdering på de befintliga mötesplatserna har visat att asylsökarna känner att de har större kontroll och att de upplever en ökad trygghet med att kunna möta alla myndigheter samtidigt. Projektet har förkortat väntetiden från tre-fyra veckor till runt fyra timmar och genom detta påskyndat asylsökarnas etablering i samhället.

Källa:
Ny mötesplats för nyanlända

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar