Ny möjlighet till att stödja Nordfronts arbete

DONATIONER. Idag öppnar vi vi upp för en ny möjlighet för er läsare att stödja Nordfront ekonomiskt. Det enda du behöver göra är att använda webbläsaren Brave när du surfar på Nordfront.se.

I Webbläsaren Braves programförklaring säger man att man tröttnat på den gamla webben, läsarna översköljs med reklam, som i värsta fall kan installera skadlig mjukvara på ens dator och i bästa fall är irriterande. Webbläsaren har därför en inbyggd annonsblockerare, som både skyddar användaren och snabbar upp webbupplevelsen. För att kompensera innehållsskapare har man istället ett system för frivilliga donationer till de sidor användaren tycker är bra och vill kompensera för dess arbete. Donationerna genomförs via ett system med en kryptovaluta som heter Basic Attention Token (BAT).

Jag kommer att gå igenom de saker ni behöver göra för att stödja Nordfronts arbete genom Brave.

1. Börja med att ladda ned och installera webbläsaren, på Windows och Mac: https://brave.com/nor838

På Linux operativsystem följer du denna guide: https://brave-browser.readthedocs.io/en/latest/installing-brave.html#linux

2. Öppna webbläsaren och kör igenom startguiden, viktigt här är att du väljer att aktivera Enable Brave Rewards.

3. När guiden är klar klicka på inställningsknappen och välj Brave Rewards för att öppna doneringssidan.

4. Inne i brave rewards börjar du med att få dina ”gratis” BAT. Klicka på den orangea knappen där det står CLAIM. Följ instruktionerna i nästa ruta, så bör du har 35 BAT när du är klar. Passa på att kolla på detta regelbundet, då det ofta finns gratis BAT att hämta. Sedan sätter du den summa du vill fördela varje månad, lämpligtvis den summa som du gratis fick. Vill du donera mer BAT än de som du fick gratis, gå vidare till punkt 7.

5. Du kan nu börja surfa och teoretiskt så behöver du inte egentligen göra något mer än detta. Webbläsaren kommer att automatiskt fördela antalet BAT du satte i förra steget beroende på dina sufrvanor, dvs den sida du spenderar mest tid på får mest. Sidorna månadssummorna fördelas på måste dock vara anmälda till Braves system för innehållsskapare, vilket Nordfront är. Om du inte är nöjd med fördelningen i månadsslutet kan du också manuellt ta bort sidor du anser inte ska få ta del av donationerna.

6. Förutom månatliga donationer kan man även lämna ”dricks” till sidor man gillar. Klicka på den lilla triangelikonen till höger om adressraden och klicka på Send a tip… och välj sedan det antal BAT du vill lämna i dricks.

7. Om du vill donera mer än de gratis BAT som finns att hämta så fyller du på din BAT-plånbok, som finns inbyggt i webbläsaren. Öppna Brave Rewards som i punkt 2. Klicka på Add funds, som finns strax under summan du har i din BAT-plånbok.

Kopiera den Bitcoinadress som finns i övre vänstra hörnet.


Öppna sedan en ny webbläsarflik och gå till: https://bt.cx/sv/express/

  • Välj Bitcoin.
  • Fyll i den summa i SEK du vill donera, så får du ett ungefärligt belopp i BTC i rutan under.
  • Bitcoinadressen som köpet ska utbetalas till. Här fyller du i den adress du kopierade från Braves påfyllningsfunktion.
  • Ange din e-postadress, för kvitto av köpet.
  • Ange ditt personnummer.
  • Ange ditt mobilnummer, måste vara samma nummer som du har registrerat på Swish.
  • Fyll i resterande personuppgifter

Nu har du fyllt på din BAT-plånbok och kan öka din månatliga donation eller lämna mer dricks till sidor du gillar. För att kunna fortsätta donera den högre summan så måste du dock fylla på din BAT-plånbok vid regelbundna intervaller.

Ett varningens ord kan också vara på sin plats att nämna gällande webbläsaren Brave. I vissa versioner av webbläsaren har man samlat in anonymiserad webbläsarhistorik från användaren. Detta har man dock från företagets sida hävdat var helt frivilligt och bara kommer att göras i speciella testversioner av webbläsaren. Så om man är väldigt mån om sin anonymitet och inte vill dela med sig av historik så håll utkik efter uppdaterade användaravtal och/eller ändringsloggar för nya versioner av webbläsaren.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments