Ny mätning: Katastrofalt resultat för Sverigedemokraterna

POLITIK. Enligt Statistiska centralbyråns (SCB) partisympatiundersökning (PSU) åker Miljöpartiet ut ur riksdagen samtidigt som Sverigedemokraterna backar ordentligt vilket resulterar i att Moderaterna blir Sveriges näst största parti. Detta enligt SCB:s undersökning.


Sverigedemokraternas backning är den största i SCB:s mätning.

Enligt en ny partisympatiundersökning visar att Socialdemokraterna, Moderaterna och Vänsterpartiet har ökat mest. Moderaterna har ökat med hela 4,1 procent från 18,1 till 22,2 procent. Detta betyder att Moderaterna går om Sverigedemokraterna som själva backar med 3,6 procent. Från 18,4 till 14,8 procent. En av de största tappningarna i hela undersökningen. Moderaterna är enligt undersökningen Sveriges näst största parti.

Miljöpartiet hamnar enligt undersökningen under riksdagsspärren med 3,9 procent. Det är 0,7 procent lägre sen den förra mätningen som utfördes av SCB. Miljöpartiet är dock inte ensamma utan Kristdemokraterna hamnade även under riksdagsspärren med 3,1 procent vilket är en minskning med 0,1 procent sen den förra mätningen.

Centerpartiet backar med 1,8 procent från 11,3 till 9,5 procent. Liberalerna backar också från 5,0 till 4,2 procent. Det är en backning på 0,8 procent.

Socialdemokraterna ökar från 31,1 till 32,6 procent. Likaledes går Vänsterpartiet framåt från 6,3 7,0 procent.

Källa:
Moderaterna går framåt i SCB:s partisympatiundersökning

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
LarsJan HjelmRokvikenKarlFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Joss
Medlem

Backning är att ta en omgång mer mat i det militära. Tillbakagång är rätt term för när något parti i åttklövern lämnar över litet stöd till något av de andra.

имя
Medlem

Förräderi straffar sig, vilket nu de politiska hororna i SD får lära sig. Trodde de att väljarstöd var ett statiskt fenomen man bara behöver erhålla men inte underhålla?

Fredrika
Medlem

Just det. Men är bara att tacka och ta emot dessa goda nyheter. Må alla riksdagspartier hamna under fyraprocentspärren. Och Fi stanna kvar under den naturligtvis.

имя
Medlem

Må de brinna i helvetet, Jimmie och hans pack

Lars
Medlem

Förbjud alla nuvarande riksdagspartier.

Allan
Medlem

Jimmie Åkersork tröstar sig väl på närmaste bögklubb, sedan den 13/12 blir han hela (((Riksdagens))) davidsstjärngosse:
https://www.nordfront.se/man-forsokte-ansatta-jimmie-akesson-pa-bogklubb.smr

Rokviken
Medlem

Han passar väldigt bra till att bli en stjärtgosse.

b¤d
Medlem

Gott mos.
Fall sönder. Sionistdemokrater.
Hoppas era lånekort på riksdagen avmagnetiseras och morgongröten bränns vid.
:-)

Karl-Путин A
Medlem

SDs framgångssaga närmar sig sitt slut. Det som folk trodde var Sveriges räddning undan massinvandring, islamisering, (((globalisering))) och det (((öppna samhället))) där all världens parasiter och bankmaffia kan komma och roffa åt sig, visade sig vara ett korthus där invånarna bara prioriterat sina egna ekonomiska fördelar och ägnat sig åt personliga intriger, smutskastning och uteslutning av medlemmar.

Jan Hjelm
Medlem

Alla besvikna Sverigedemokrater och tveksamma anhängare av Det fria Sverige: Gör nu för en gångs skull något konstruktivt för din och dina barns framtid och stöd det enda oppositionspartiet som inte låter sig korrumperas. Nordiska Motståndsrörelsen har svaren på frågorna du inte vågat ställa. Ta steget och anslut dig till folkgemenskapen redan idag!