Ny mätning: Flyktingfrågan den viktigaste frågan och SD största parti!

OPINION. En ny mätning visar att svenska folket numera anser att flyktingfrågan är den viktigaste politiska frågan i Sverige. Sverigedemokraterna blir i samma mätning också Sveriges största parti med 27,3 procent av de tillfrågades stöd.

Yougov har genomfört en opinionsundersökning på uppdrag av Metro som visar att svenska folket numera rankar flyktingfrågan som Sveriges viktigaste politiska fråga. Hela 53 procent av de tillfrågade ansåg att det är den viktigaste frågan.

Mätningen visar också att stödet för Sverigedemokraterna är stort. SD blir i mätningen det största partiet med hela 27,3 procent, vilket kan jämföras med Socialdemokraterna som får 21,8 procent och Moderaterna som får 20 procent. Folkpartiet hamnar i mätningen under riksdagsspärren.

— Det är en extrem misstroendeförklaring mot de övriga partierna och deras hantering av debatten, säger den politiske kommentatorn Stina Morian om SD:s höga stöd.

Mätningen bygger på 1 515 intervjuer som genomförts online under perioden 10-14 september.

Källa:
Yougov: Flyktingfrågan viktigast bland svenskar – SD största parti

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments