Ny lösning på våldsvåg i Storbritannien: Våld omdefinieras till ”folkhälsoproblem”

MÅNGKULTUREN. Ju mer mångkulturellt London har blivit, desto fler och värre våldsincidenter. En lösning för att minska brottsstatistiken är att omdefiniera våldsbrotten som folkhälsoproblem.

De nya brittiska herrarna, pakistanierna Sajid Javid (foto: UK Parliament, bildlicens CC BY 3.0) och Sadiq Khan (CC 0).

Ju mer mångkulturellt London har blivit, desto fler och värre våldsincidenter. Storbritanniens sjukvårdsmyndighet föreslås hantera det numera vanliga brutala våldet som med bland annat syra och knivar begås ute på gatorna ska betraktas som ett folkhälsoproblem. Förslaget innebär en syn på våld som ett numera normalt inslag i samhället.

Cirka 60 procent av Londons invånare är icke-vita. Det är relativt sett jämförbart med Malmö. Men eftersom London är oerhört mycket större och befolkningstätare, sker det i motsvarande grad många fler våldsincidenter. Numera händer det dagligen att människor i London får syra kastat i ansiktet på sig för att deras utseende ska bli vanställt, eller blir knivhuggna med exempelvis djungelknivar.

Flera brittiska tidningar rapporterade om en sådan incident när två män den 18 september bråkade med varandra vid Tufnell Park. Den äldre av dem högg den yngre med en kniv som uppges ha varit minst en halvmeter stor. Att tidningarna skrev en artikel om det berodde delvis på att man fick tag i ett vittne som var villigt att låta sig intervjuas, vilket ofta inte är lätt. Vittnet var den pensionerade veteransoldaten Brett Thompson:

En man i svart [ofta en omskrivning för ”en svart man”] brottades med pojken på gatan. Han drog fram en kniv och högg honom i benet och den träffade en artär. Det var en mycket stor kniv. Vi försökte desperat att rädda honom genom att linda handdukar och t-tröjor runt såret. Men utifrån min sjukvårdsutbildning i militären visste jag att det inte skulle hjälpa, berättade Thomson för tidningen.

Den ene av männen påstås enligt tidningen The Sun ha försökt råna den andre på hans telefon, vilket föranledde mordet.

Pakistanier i samverkan för att normalisera våldsbrott
Det andra skälet till att just detta knivmord uppmärksammats i många brittiska medier är att det inträffade lagom till att Londons borgmästare, pakistaniern Sadiq Khan, dagen efter mordet lät publicera sin nya handlingsplan att tillsätta en ny ”våldsminskande enhet”, Violence Reduction Unit. Enheten ska bestå av experter inom hälsa, polisväsende och lokala myndigheter.

Avsikten är att man istället för att betrakta det eskalerande brutala våldet som brottslighet ska behandla det som ett folkhälsoproblem, liksom droger, fetma, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, tilltagande analfabetism, med mera. BBC skriver i något försiktiga ordalag att det återstår att se om Khans diagnos på brott som en sjukdom kommer att innebära någon förbättring. Kriminologen Anthony Gunter kallar Khans förslag för ett skämt, men bara för att Khan endast satsar det skrattretande låga beloppet om halv miljon pund på projektet i London.

Det krävs samverkan från många myndigheter; alla måste arbeta tillsammans. Det krävs att Sadiq Khan samarbetar med [Storbritanniens inrikesminister, pakistaniern] Sajid Javid, säger Gunter till BBC strax efter det uppmärksammade mordet.

I fredags fick både Khan och Gunter medhåll från väntat håll. Den ovan nämnde Sajid Javid sade då att han krävde att Khans avsikter ska gälla nationellt. Som argument för sin rasfrändes förslag använde Javid lekmannajargong där han sade att ”våld är en sjukdom”, alltså att det ökande våldet är en sjukdom som breder ut sig. Därför ska våldet behandlas som en sjukdom. Sjukdomen är dessutom ett folkhälsoproblem eftersom sjukdomen är så utbredd, menar Javid.

Detta kan komma att innebära att lärare, sjuksköterskor, polisen och socialarbetare snart kan bli skyldiga att behandla våldsbrott som sjukdom, skriver The Sun. Men kritiska röster har höjts för att detta bara blir ett sätt att trolla bort brottsstatistik och att acceptera förekomsten av våldsbrott i samhället, på samma sätt som man accepterar att folk lider av diabetes, stress, fetma och cancer. Man säger sig försöka bekämpa folkhälsoproblemen, men förekomsten av dem tolereras.

Samtidigt ser politiker och myndigheter alltmer allvarligt på så kallade hatbrott där våld inte förekommer men där brottslingarna uttrycker oönskade åsikter. Istället för våldsbrott är bekämpandet av olagligt uttryckta åsikter numera prioriterat i Storbritannien och föremål för ökad kriminalisering, precis som i Sverige.

Källor:
’I’M DYING, I CAN’T BREATHE’ Chilling screams of man ‘stabbed for a mobile phone’ as witness reveals ‘I knew he wouldn’t make it’
Tufnell Park stabbing: Soldier fought ‘in vain’ to save victim
Mayor launches new public health approach to tackling serious violence
VIOLENCE ’IS A DISEASE’ Sajid Javid wants violence to be treated as a ‘public health’ issue in an effort to cut rampant gun and knife crime

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Allan
Nybörjare
Allan
1 år sedan

Så vad hudingarna säger är att juden och dess (((tvångskultur))) är virus, är inte det ”antisemitism”?

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Allan

Folkhälsoproblemet är (((ju den))) som infört (((tvångskultur))) i våra förut så vackra och välfungerande vita länder.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Rothschild’s britter förstörde Irak och Libyen i United Kingdom’s senaste massmordhistoria tillsammans med USA och Frankrike. De är marionetter som tillåter UK’s islamisering och afrikanisering och sin egna etniska förstörelse. Men Rothschild-klanen skulle vara nöjd med britterna och Talmud’s förverkligande. Tyvärr sker folkmord även i andra europeiska länder och folk måste lida av Illuminati’s och kommunisternas vansinne och krigskonsekvenser.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Den upp och nedvända världen. Mörda går bra men att tala sanning är ett brott.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Våldsincidenter?!?! …. spännande möten kallar vi gruppvåldtäkter och avrättningar på öppen gata i Sverige. På det sättet har vi lyckats skapa ett samhälle som bara blir tryggare och tryggare och tryggare för varje år. London har mycket att lära sig ser det ut som.

Att svenska kvinnor anmäler nästan 7000 våldtäkter varje år beror på att de känner sig trygga. I ett land som Polen lever polska kvinnor i dödsskräck eftersom de bara vågar anmäla 75 våldtäkter/år trots att de är nästan 10 ggr fler än svenska kvinnor.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Bra jämförelse.