Ny lag på g – brott mot rasfrämlingar eller HBTQ-personer kan utgöra terroristbrott

INRIKES. En ny terrorlagstiftning är på väg att implementeras i Sverige.

Morgan Johansson (t v).

Terroristbrottsutredningen har tagit fram ett lagförslag som skickats till regeringen och den kontroversielle justitieministern Morgan Johansson. Tanken är att den nya lagen ska samla all terrorlagstiftning under en lag, till skillnad från idag där den finns i tre olika lagar.

Enligt utredningen ska alla typer av brott kunna klassas som terrorbrott. Till exempel ska brott mot en etnisk minoritet eller HBTQ-personer till skillnad från idag kunna betraktas som terrorbrott.

— Då blir det solklart att om man till exempel ger sig på etnisk grupp i befolkningen så kommer det att betraktas som terroristbrott. Där har det tidigare funnits en oklarhet, kommenterar Morgan Johansson.

Enligt statliga SVT kommer även propagandaspridning som ”innebär ett mer allmänt stöd för terrorism” att bli olagligt.

Personer som begått terroristbrott utomlands kommer dessutom att kunna åtalas och dömas i Sverige. Preskriptionstiden för terroristbrott kommer också att tas bort genom den nya lagstiftningen.

Röstas lagen igenom kommer den att träda i kraft den 1 juli 2021.

Källor:
Höjda straff föreslås i ny terrorbrottslag
Terrorlag föreslås omfatta propaganda

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Anders JonssonFredrikaSverkerCaesar-Aureliusnordbo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

Bra, då kan (((SVT))) terroristförklaras äntligen som den sionistsmörja den är! Eller?

Invandrares rashat och deras våldsdåd riktade mot etniska svenskar kommer väl fortsätta vara okej antagligen?

Rokviken
Medlem

Kafka hade rätt – den där skalbaggen dog till slut.

Fredrika
Medlem

Skalbaggen hade självinsikt eller en själupplevd uppfattning om hur äcklig han var. M.J. saknar den självinsikten. Kanske Sveriges farligaste man. Undrar om han och Dan Eliasson tänker utföra några terrordåd själva snart? De har åtminstone terrorkapital nog att göra det. Om de hittar på någon skit lär vi få höra om det även om vi håller för öronen. Falsk terror kablas ut i månader som i Stockholm 2017. MSB skyddar oss inte mot terrorpropaganda. De sprider den. Varnat för ”rysk invasion” i flera år. Och 2020 ska de ha samhällsattackövningar under hela året. De börjar nog innan dess. Ja de… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Kafka har nog aldrig träffat på några insekter i sitt liv.

En typisk judisk lögn – som alltid.

nordbo
Medlem

Tänka sig när man ser idag redan könsdysfori bland 12-13-åringar med pedofilflaggan i handen så finns det en större risk nu att de blir itutade i örat att de som vill försöka hjälpa dom kan de skrika åt att de är … terrorister.? … wow!. Att saker och ting funkar överhuvudtaget,vad innehåller vattnet osv..?

Caesar-Aurelius
Medlem

Dödliga terrorbombattentat och massmord vid terroröverfall med automatvapen på öppen gata, det räknas som ”sprängning” och ”skjutning” i deras sjuka terminologi.

Men att ge en tafsande neger på tunnelbanan en välförtjänt smäll på käften, då minsann är det terrorbrott!

Morgan Johansson, om du dör före mig, då ska jag dansa på din grav och pissa på din gravsten!

Sverker
Medlem

Mini-Morgan kör med ökande fart rakt in i kaklet med sin dumma skall först. Undrar hur mycket han får av (((dom))) för att agera som han gör? Men Morgan lille, du kommer inte att få nån glädje av deras pengar, då du kommer att fastna i Finspång. Fast det är du för girig och dum för att inse.

Fredrika
Medlem

Den lille vite pygmén är den egentlige marionettstatsministern i Sverige numera. Lyder WJC och ADL på varje politisk punkt.
Skapar antiterrorlagar och falska terrordåd för att skrämma oss så vi ska ropa efter en polisstat.

#inteminregering

Anders Jonsson
Medlem

En nordisk revolution MÅSTE genomföras. Något annat alternativ finns inte. Det här JUDE-systemet som kallas demokratur är ett ondskans och Satans styrelseskick. Det är illrött av ett extremt farligt virus och hela statsapparaten är angripet av viruset ända in till benen av samhällskroppen.

(((Systemet))) måste krossas och samtliga viktiga makthavare måste avsättas och straffas. Det nya friska samhället måste vila på nationalsocialistisk grund.

Dom svenskar med nationellt sinne som fortfarande tror på att (((systemet))) är i grunden bra och kan reformeras, dom är antingen fortfarande hjärntvättade alternativt dumma i huvudet!