Ny lag i Alabama: Pedofiler ska kastreras innan frigivning

USA. Delstaten Alabama fortsätter att stifta kontroversiella lagar. Nyligen skrev guvernören Kay Ivey under ett lagförslag som innebär att sexualbrottslingar vars offer varit under 13 år ska kastreras innan frigivning.

Nyligen röstade den amerikanska delstaten Alabama igenom en kontroversiell lag som kriminaliserade aborter. Lagen innebär att den som deltar i att ta död på ett foster risker uppemot 99 års fängelse, om inte kvinnans liv varit hotat ifall hon slutfört graviditeten.

Trots massiv kritik från det vänsterliberala etablissemanget i USA tycks delstatens politiker inte ha blivit avskräckta från att stifta kontroversiella lagar. Alabamas guvernör Kay Ivey skrev nämligen nyligen under ytterligare en ny lag som redan kritiserats av så kallade människorättsorganisationer.

Lagen innebär att dömda pedofiler kommer att genomgå en kemisk kastrering innan de friges från sina straff. På så sätt hoppas man att dessa inte kommer att rent fysiskt kunna återfalla i sexualbrott mot barn.

Kritikerna mot lagen menar dock att den strider mot USA:s grundlag om frihet från ”grymma och ovanliga straff”.

— De [pedofilerna] kommer att kunna överklaga enligt det åttonde tillägget i konstitutionen. De kommer att hävda att det är ett grymt och ovanligt straff för någon som redan suttit av sin tid och för resten av livet kommer behöva vara kastrerad, säger advokaten Raymond Johnson.

Lagförslaget kom till på initiativ av republikanen Steve Hurst, som sitter i Alabamas delstatskongress. Han menar att straffet passar bra till brottet.

— Jag har haft folk som ringt mig tidigare när jag la förslaget som frågat om jag inte tycker att det är inhumant. Jag frågade dem vad som är mer inhumant än att ta ett litet nyfött barn och man förgriper sig sexuellt på det nyfödda barnet när barnet inte kan försvara sig själv eller komma undan, och måste gå igenom allt som det måste gå igenom. Ifall man vill tala om vad som är inhumant – detta är inhumant. Ifall vi gör något som det här kommer det att förhindra att något liknande händer igen i Alabama, har Hurst sagt när han försvarat lagförslaget.

Tidigare har Kalifornien, Florida, Georgia, Louisiana, Montana, Oregon, och Washington stiftat lagar som tillåter kemisk kastrering på sexualförbrytare i vissa fall. Detta har dock sällan använts och i Alabama kommer det att gälla samtliga personer som döms för sexualbrott där offret varit 13 år eller yngre.

Källa:
Alabama Passes Law to Chemically Castrate Pedophiles

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
EthnyPeterChild-Of-GodJan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Sweet Home Alabama!

Child-Of-God
Medlem

låter mycket positivt!

Peter
Medlem

Våldtäkt, pedofili och sodomi -allvarliga brott mot livet- skall straffas med döden!

Ethny
Medlem

Väldigt bra lag, på tiden men som även borde införas överallt. Tycker dock det borde röra sig för alla som är under 18 år eller var gränsen går som minderårig i USA. Även om det skulle vara lagligt att ha sexuellt umgänge med 16-åringar (vet inte vart gränsen går i USA, och många delstater har då olika åldergränser) men att sådana som i alla fall är över 25 år borde även de bli dömda då det enligt mig är en extrem hårfin gräns mellan pedofili / samlag med barn. Bara tanken att en 40-50 åring träffar en 16-årig ung flicka…… Läs mer »