Ny lag gör det olagligt att kritisera Israel i South Carolina

USA. Snart blir det olagligt att kritisera Israel i den amerikanska delstaten South Carolina, som blir den första delstaten att införa ett liknande förbud.

Under onsdagen gick den amerikanska delstaten South Carolinas guvernör Henry McMaster ut och krävde att delstatssenaten röstade för ett lagförslag som innebär att kritik mot den judiska staten Israel förbjuds. Delstatens representanthus har redan röstat för den nya lagen med en överväldigande majoritet, med 103 röster för och endast tre röster mot.

När lagen träder i kraft kommer South Carolina bli den första amerikanska delstaten att förbjuda kritik mot Israel. Ungefär hälften av delstaterna har dock redan förbjudit företag att bojkotta den judiska staten.

LÄS ÄVEN: Amerikanska politiker vill kriminalisera Israelbojkotter – judisk lobbygrupp ligger bakom

Lagen innebär att South Carolina kommer anamma den officiella definitionen av antisemitism som författades av det amerikanska statsdepartementet 2010 med ett tillhörande faktablad. Såhär står det i faktabladet:

Antisemitism är en särskild uppfattning om judar, som kan tolkas som ett hat mot judar. Retoriska och fysiska yttringar av antisemitism riktas mot judiska eller icke-judiska individer och/eller deras egendom, mot judiska samhällsinstitutioner eller religiösa lokaler.

I faktabladet står även att antisemitism innefattar beskyllning av Israel för politiska spänningar och nekandet staten Israels självutnämnda rätt att existera.

Guvernör McMaster har gått hårt ut mot ”antisemitism” och kräver att senaten röstar genom lagen innan den 27 januari, förintelsebluffens minnesdag. I sitt uttalande menar han även att ”antisemitism inte hör hemma i South Carolina”.

— Antisemitism hör inte hemma i South Carolina, och genom att rösta för det här lagförslaget så har man kommit ännu ett steg närmare att göra vår delstat och dess högskolor välkomnande för människor av alla de slag. Jag är stolt över att South Carolina fortsätter ligga i framkant gällande tacklandet av antisemitisk diskriminering, och jag skulle vilja att senaten snarast genomför en omröstning om lagförslaget, så vi kan sända ut starkast möjliga signaler till resten av världen, sa McMaster i uttalandet.

Källa:
Delegitimizing Israel soon to be illegal in South Carolina

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SverkerKlaus_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Bra lustigt att han beskriver det som att lagen gör delstaten ”välkomnande för människor av alla de slag”. Jag menar, judendomen är ju den mest intoleranta av alla religioner, och judarna det mest hatiska av alla folk. Rimligtvis borde man för att uppnå detta mål få fördöma de som praktiserar hat och våld, dvs judarna?

Klaus
Medlem

Förintelsen är trots allt lögn, sanningen är känd över hela världen. Det är inte möjligt att spackla över sanningen. Israel och USA har gjort sig skyldigt till många brott. Palestinas omvandling till Israel var redan ett brott. Lagar som skall förbjuda sanningen visar systemets svaghet och totalt beroende på NWO-judar (Illuminati).

Sverker
Medlem

Otroligt hur långt upp i juderöven vissa lyckats köra in sin tunga.
Men, som sagt, det blir allt tydligare för även dom trögaste att det är juden som bestämmer. Om inte annat så ger det sig när banksystemen kramar livet ur er!