Ny judisk folkhögskola får statligt stöd för att öka mångkulturen

JUDISK MAKT. Region Stockholm har nu godkänt Paideia som landets första självständiga folkhögskola med judisk inriktning. Skolan kommer att drivas med ekonomiskt stöd från staten.

Organisationen Paideia – The European Institute for Jewish Studies in Sweden – har funnits i Sverige i 16 år och har bedrivit utbildning i judisk kultur, deltagit i projekt mot rasism och samarbetat med Historiska museet i en utställning med förintelsepropaganda.

Efter ett beslut i Region Stockholm ges nu det judiska utbildningscentret status som självständig folkhögskola med ekonomiskt stöd från staten.

— När folkhögskolan Paideia nu får statsbidrag kommer den också att räknas in i de rörelsefolkhögskolor vi stödjer. Detta kommer att märkas i kommande beslut om ekonomiskt stöd, säger Cecilia Elving (L), ordförande i Region Stockholms kulturnämnd, i ett pressmeddelande.

Folkhögskolans rektor Noa Hermele är naturligtvis glad över de statliga pengarna:

— Paideia folkhögskola ska vara en mötesplats för judiskt lärande och kreativitet. Med hjälp av folkbildning kan vi ytterligare arbeta för att höja medvetenheten om en av Sveriges historiska minoritetskulturer, säger han.

Bland folkhögskolans kursutbud finns hebreiska och jiddisch, judisk meditation, judisk kulturhistoria och judisk släktforskning. Men Paideia arbetar också aktivt med lobbyverksamhet för ökad mångkultur och med propaganda för att sprida förintelsemyten. Ett faktum som skattebetalarna borde informeras om.

Organisationen Paideia grundades av den ökända judisk makt-aktivisten Barbara Spectre, som i videoinslaget ovan hävdar att Sverige och Europa måste bli mångkulturellt, att judar är pådrivande i den processen och att judar kommer bli hatade på grund av deras inblandning i detta.

Det har tidigare avslöjats att när Paideia grundades donerade svenska staten 40 miljoner kronor till den nya judiska organisationen efter att judiska lobbyister hotat med att internationellt utmåla Sverige som ett antisemitiskt samhälle.

Barbara Spectre har tidigare tilldelats Konungens medalj av 8:e storleken för sina ”framstående insatser för den judiska kulturen i Sverige och utomlands”.

Folkhögskolan Paideia har ett nära samarbete med de judiska församlingarna i Stockholm, Malmö och Göteborg, Historiska museet, ABF Stockholm, Kista folkhögskola, Hagabergs folkhögskola och St Ignatios folkhögskola.

Källa:
Ny judisk folkhögskola får stöd

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KlausVictorFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

…och Historiska museet drivs av en judinna som lovat omdefiniera svenskheten. Tänk att folk inte vill inse att det pågår ett krig mot oss som inte besvaras. Ändå är judelakejen Morgan Johanssons enda syfte med antiterroristlagarna att stoppa oss. Jihadister ska i Kalergi- och Morgenthaustil istället ”tas hem” och ”ges en andra chans”.

Fredrika
Medlem

Glöm inte att de naturligtvis samarbetar med myndigheten Forum för levande historia och dess ledare judinnan Ingrid Lomfors.

Victor
Medlem

Undrar hur många ickejudar som kommer att gå i den judiska folkhögskolan? Gissar på siffran noll som i hur många som dog i den så kallade ”förintelsen”.

Klaus
Medlem

Judar och ockupationspolitikerna måste läsa Menuhins bok ”Tell the truth and shame the devil”, se Nordfront ”Polis stormade förlag…” för att ladda ner boken.