Ny forskarrapport: ”Ryska botar påverkade valet”

VALET. ”Snabbtänkt” är en ny helt ovetenskaplig forskarrapport från Mittuniversitetet i Sundsvall, där ett hundratal svenska och utländska forskare uttrycker sina personliga eller yrkesmässiga åsikter om Riksdagsvalet 2018. Resultatet är väldigt blandat, skriver Fjällsjö Nyheter.

Under rubriken ”Detta är Snabbtänkt” sammanfattar ”Sveriges ledande forskare” (enligt de själva) sin rapport med det dubbeltydiga ordspråket ”Tänka fritt är stort, tänka rätt är större”.

”De ledande forskarnas” historier börjar med Åsa Wikforss berättelse (av någon anledning felstavar hon sitt efternamn). Wikforss, som på Flashback beskrivs som ”tunn, tendentiös och falsk”, har gjort sig en karriär på att finna alla regimmedias tricks och sedan med en gränslös enfaldighet anklaga alternativmedia för dessa.

Wikforss påbörjar hela forskningsrapporten genom att påstå att världspolitiken numera styrs av ryska Internet-robotar och att svensk alternativmedia är ”trollfabriker” som sprider ”fejkade nyheter”.

Alternativmedias nyheter är enligt Wikforss ”fejkade” eftersom de ”uteslutande berättar om faktiska händelser”, utifrån ett ”urval av fakta”, och att ”resultatet blir att man säger det sanna”. men att eftersom nyheterna i grunden är opinionsbildande skapas en ”falsk berättelse”.

Wikforss resonemang utmynnar i att nu har hela världen gått på alternativmedias ”falska” (men ändå helt sanna) berättelse om politiken i Sverige.

Passande nog avslutas forskningsrapporten just med att utländska forskare ger sin syn på situationen i Sverige. Under rubriker som ”Bullerbyn brann upp” och ”kris och kaos” beskriver de utländska forskarna samma situation i Sverige som alternativmedia presenterar.

Slutsatsen måste därför bli att även om regimmedia fortfarande dominerar svenskarna, dominerar svensk alternativmedia numera resten av mänskligheten. Tillsammans med de ryska robotarna.

Rapporten är över 100 sidor lång och varje forskare skriver bara en sida var. Vilket i de flesta fall är tur. Men bland hopplocket av politiska vinklingar och rena falsarier finns även en del guldkorn. Ett sådant är Maria Oskarssons ”En ny sorts klassröstning” på sidan 48, som på ett seriöst och trovärdigt sätt beskriver skillnaderna i Socialdemokraternas, Moderaternas och Sverigedemokraternas väljargrupper.

Enligt Oskarsson stödjer sig Socialdemokraterna på arbetare och tjänstemän, medan Moderaterna stödjer sig på företagare och tjänstemän. Sverigedemokraterna å sin sida stödjer sig på arbetare och företagare, vilket förklarar att de lockar både höger- och vänsterväljare.

Oskarsson beskriver också logiken i att många arbetare och småföretagare röstar på Sverigedemokraterna, utifrån att de är en del i det nationella kapitalet. Medan tjänstemännen är mer globalistiska eftersom deras privatekonomier är oberoende av den nationella konjunkturen.

Läs hela rapporten ”Snabbtänkt” HÄR.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RokvikenLingonetKarl-Путин AChristian Hamilton_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Sådan fånig rapport. Jag menar, dels har man ju JIDF och allt vad det heter – de judiska betalda frivilliga som bevakar forum och bloggar och skriver propagandakommentarer överallt. Sedan är det ju också det att Sverige traditionellt haft en mycket manipulerad självbild, där socialdemokratin framställt Sverige som något det aldrig varit. Enligt (S) så har Sverige under hela tiden de haft makten, och de enda avbrotten från detta underbara samhälle görs visst när ”borgarna” tar makten. Då förvandlas Sverige till ett ghetto på ett ögonblick, enligt deras perspektiv. Alternativmedia skiljer sig från detta i att den faktiskt är objektiv… Läs mer »

Christian Hamilton
Medlem

När enfalden flödar likt dessa forskares ”upptäckter” då har vårt hörn av världen blivit gravt handikappat vad gäller mänskligt forskarmaterial.
Den grova, ständigt malande kulturmarxismen som formar den politiska korrektheten och konformerar människor att tycka lika, tänka lika i allt gör folk till robotar utan eget tänkande. Egna initiativ försvinner mer och mer.
Kritiskt tänkande och analyser i andra spår är nödvändigt för all forskning. Sionisterna är på god väg att lyckas med lobotomeringen av den nordeuropeiska rasen.

Karl-Путин A
Medlem

Skrattretande – vad skulle några ryska botar kunna uträtta i ett land där Israel äger och kontrollerar all media och åsiktsbildning. Som vanligt handlar det om att lura gojerna att titta åt ett annat håll så att de kan fortsätta med sin kriminella verksamhet helt öppet mitt ibland oss.

Karl-Путин A
Medlem

Även utländsk media har rapporterat att ”Bullerbyn brann upp”, fast då menar de inte att de rasfrämmande invandrarna från tredje världen bokstavligt talat bränt ner det gamla trygga och idylliska Astrid Lindgren-Sverige, utan att ”högerpopulismen” i form av SD gått starkt framåt även i årets val.

Det är alltså SD och andra ”högerpopulistiska krafter” som ”bränner ner Bullerbyn” genom att 1. påpeka att Bullerbyn brinner och 2. peka ut vilka det är som anlägger bränderna.

Bränderna och den skyhöga kriminaliteten som invandrarna för med sig är alltså inget problem i sig, utan problemet är att det ”göder högerpopulismen”.

Lingonet
Medlem

Slutresultatet blev inte mycket annorlunda än förra valet, så vilka är det som drar fördel av dessa ”ryska” botar?

Rokviken
Medlem

Ockupanterna!