Ny feministisk konspirationsteori – manliga professorer dödar kvinnors försöksdjur

FEMINISM. Anledningen till att fler män än kvinnor arbetar som professorer beror inte på att män och kvinnor är olika utan på manschauvinistiskt sabotage. Detta enligt en rapport som lyfts fram av SVT.

Enligt en SVT-uppmärksammad rapport av den vänsterliberala stiftelsen Allbright – som intressant nog säger sig arbeta både för meritokrati och så kallad jämställdhet – är 72 procent av universitetens professorer män. Störst övervikt män finns det på olika tekniska lärosäten som exempelvis Luleå Tekniska Universitet och Chalmers.

Detta trots att en klar majoritet av de studerande är kvinnor. Enligt Allbright kan detta inte bero på att män och kvinnor är biologiskt olika. I stället använder de sig av flera konspirationsteorier som SVT sedan glatt sprider vidare.

Bland annat hävdas att manliga professorer utan vidare förklaring föredrar att ta andra män under sina vingar. ”Män går före meriter” står det exempelvis skrivet i rapporten. Vissa män går dessutom så långt att de förstör kvinnors prover och dödar deras försöksdjur, enligt Allbrights ”vittnen” vill säga.

Källa:
Ny kartläggning visar: Sju av tio professorer är män

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Så fånigt. Snarare är det det motsatta som gäller – hur i allsindar kan de tro annat än att dessa äldre professorer inte nappar som tusan på möjligheten att ta in en ung, kvinnlig student om de ges möjligheten? Varför skulle dessa manspreferenser råda? Detta är något man märker inom mjukvara, också. Trots att kvinnor knappt producerar någon överhuvudtaget (se bara på alla de stora projekten på Github och liknande ställen), så tar de sig ändå in en hel del på arbetsplatser i mångfaldigt större utsträckning än deras faktiska bidrag. Ändå så kräver feminister ännu mer kvotering… Såg ni förresten… Läs mer »

_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan
Reply to  _DH_

Skumt. En nerröst dök upp direkt när jag postade.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan

enligt min erfarenhet så är kvinnliga studenter bättre på att memorera och på att lära ut själva,
medans män är bättre på abstrakt tänkande och bättre på att forska.