Ny falsk ”gasattackvideo” producerad av Vita hjälmarna

UTRIKES. Terrorister och utländska resurser har samarbetat i inspelningen av en ny falsk propagandavideo som ska svartmåla Syriens president Bashar al-Assad.

En falsk propagandabild iscensatt av Vita hjälmarna.

Enligt den ryska militären har Vita hjälmarna deltagit i filmandet av en ny falsk propagandavideo som påstås skildra en gasattack utförd av Bashir al-Assads regering i Syrien. Filmen väntas snart släppas på sociala medier.

Produktionen av den falska propagandafilmen slutfördes på tisdagen. Inspelningen ägde rum i byn Zerba som fortfarande kontrolleras av rebeller. Zerba ligger i Idlibprovinsen.

De vita hjälmarna har samarbetat med terrorister i framställningen av videon som ska påstås visa efterdyningarna av en ”kemisk attack” som al-Assads regeringsstyrkor utsatt lokalbefolkningen för.

Enligt ryska militären visar filmen hur Vita hjälmar som ”räddar” lokalbefolkningen medan de går omkring i ett tjockt moln av ”senapsfärgad gas” och tar hand om ”offren” efter den iscensatta attacken, skriver RT.

Källa:
VIDEO of fake chemical attack in Syria already complete, White Helmets co-produced footage

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments