Ny befolkningsrapport spår kraftigt ökad migration från Afrika

DEMOGRAFI. En ny uppmärksammad studie visar att befolkningen i Västvärlden, Asien och Latinamerika kommer att minska fram till år 2100, men att befolkningen i Afrika söder om Sahara kommer att tredubblas under samma tid.

Länderna i norr, och även jättarna Kina och Indien, kommer att se kraftigt fallande folkmängder medan Afrika fortsatt spås växa kraftigt. Nigeria kommer att ensamt bli större än hela Europa till folkmängd räknatår 2100. Diagram: The Lancet

Vid nästa sekelskifte väntas Sverige ha drygt 13 miljoner invånare. Detta enligt beräkningar i en stor befolkningsstudie som publicerades förra veckan i en uppmärksammad artikel i tidskriften The Lancet. Bakom studien ligger en forskargrupp på Washington-universitetet i Seattle.

— Om du tittar globalt så ser vi en ökning på två miljarder människor fram till 2064, därefter ett fall på en miljard. Så ser vi stort på det så kommer världens befolkning att sluta på en miljard över dagens siffra, säger professor Stein Vollset, som lett den amerikanska studien.

Studien visar att barnafödandet minskar dramatiskt, inte bara i Västvärlden utan även i Asien och Latinamerika. Det är vedertaget att när antalet födda barn per kvinna går under 2,1 så minskar befolkningen i området.

Kina står för det mest häpnadsväckande fallet i prognosen – dagens 1,4 miljarder invånare väntas halveras till drygt 730 miljoner. Medan ett land som Nigeria, som i dag har drygt 200 miljoner invånare, kommer att fyrdubblas i storlek och bli världens näst största land efter Indien.

Vid slutet av seklet, år 2100, kommer Europa att ha betydligt färre än en miljard invånare. Inklusive Ryssland spås vårt hörn av världen bebos av knappt 600 miljoner invånare (mot dagens närmare 800 miljoner).

I Asien kommer folkmängden att först öka för att sedan sjunka tillbaka till dagens fyra miljarder invånare, och Afrika väntas öka från dagens 1,4 miljarder till 3,5 miljarder invånare.

Studien har finansierats av Bill & Melinda Gates Foundation. De politiska slutsatser som dras i rapporten är att migrationen från Afrika till övriga världen måste öka kraftigt de kommande 80 åren.

Författarna menar att en åldrande befolkning i Västvärlden och Asien kommer att skapa ekonomiska problem där. Några ansträngningar för att stimulera ökat barnafödande i de länderna föreslås inte.

Samtidigt nämns ingenting om hur den branta befolkningsökningen i Afrika skulle kunna minskas.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
18 dagar sedan

satans profeter! ve dem som bugar sig för gates2hells agendor och annat.

bt det lär nog vara världens mäktigaste och rikaste man vi har att göra med

Klaus
Nybörjare
Klaus
17 dagar sedan
Reply to  Child-Of-God

Bill Gates är inte världens mäktigste man. Jag tror inte att det finns någon bland Illuminati. De mest inflytelserika personer där är Rothschild och Rockefeller och många judar. Det farligaste för oss européer är massinvasionen och folkutbyte. Det styrs av Illuminati med hjälp av Bilderberger, judiska TV, tidningar och sociala media (facebook, Youtube) och vänster/kommunister.

Last edited 17 dagar sedan by Klaus
Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
16 dagar sedan
Reply to  Klaus

finns olika nivåer i helvetet såklart men Bill Gates har sin övervakninsmaskin installerad i så gott som varje mans hus och även i regeringar och militärer. om nån snubbe vet mest om vad folk håller på med så lär det ju vara han. fantasin skenar när jag tänker på hu han kan använda sin information för påtryckning och utpressning av i princip nästan vem som helst. andra satanister eller whatever behöver först lura en i en fälla typ honey trap men som sagt en stor del av mänskligheten har redan troligen fastnat i hans. och han lär ha tajta kontakter… Läs mer »