Ny bankvänlig regering i Grekland

Idag blev Ny Demokratis ledare Antonis Samaras insvuren som ny premiärminister i Grekland, rapporterar CNN. Samaras kommer att leda en regering som i parlamentet stöds av högerpartiet Ny demokrati, socialdemokratiska Pasok och Demokratisk Vänster. Sammanlagt har koalitionen 179 av 300 mandat i parlamentet i Aten. Enligt uppgifter som florerar i media kommer dock Pasok och Demokratisk Vänster endast att agera som stödpartier i parlamentet och inte ta på sig några ministerposter.

Den nya regeringen kommer enligt Reuters utse Vassilis Rapanos, styrelseordförande i den grekiska storbanken National Bank, till finansminister.

Bilden är på bankiren Vassilis Rapanos som nu blir finansminister.

Krisen i Grekland är dock långt ifrån över. Förra veckan rapporterade Reuters att sjukhusen i Grekland, på grund av den ekonomiska krisen, saknade personal, grundläggande utrustning och förnödenheter. Och redan imorgon skickar Grekland sin gamla finansminister på ett nytt krismöte med eurozonens övriga finansministrar. På mötet kommer Grekland förmodligen framföra en önskan om att kraven som följer med nödlånen ska lättas upp något, frågan är dock om man kan komma fram till en kompromiss som gör alla nöjda och huruvida en sådan kompromiss överhuvudtaget kommer kunna rädda Greklands ekonomi.

Fler artiklar om situationen i Grekland hittas här nedan:

http://www.nordfront.se/?s=Grekland

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om