Ny bank i Texas utmanar Federal Reserve

UTRIKES. Ett nytt banksystem som backas upp med guld istället för kontroversiella så kallade fiatpengar har lanserats av den amerikanska delstaten Texas. Banken kommer att utmana den ökända judiskt privatägda centralbanken Federal Reserve.

Den amerikanska delstaten Texas håller på att lansera en ny bank som ska backas upp med guld istället för fiatpengar. Insättare kommer på så vis att kunna kringgå den privatägda judiska centralbanken Federal Reserve som använder sig av fiatpengar.

Förslaget att skapa en bank som backas upp av guld och andra värdemetaller fick stöd av en överväldigande majoritet lagstiftare och godkändes slutligen av Texas republikanske guvernör Greg Abbott. Institutionen, som heter Texas Bullion Depository, kommer att inrättas samt att drivas av Lone Star State-tjänstemän och kommer vara tillgänglig för alla som vill sätta in eller handla med värdemetaller så som guld och silver.

Vissa analytiker hävdar att upprättandet av institutionen är ett tecken på att Texas eventuellt tänker gå ur unionen eller att man förbereder sig på en ”finansiell Armageddon”. Dock säger förespråkarna att skapandet av banken endast är, sett ur ett finansiellt avseende, sunt förnuft. Institutionen kommer att erbjuda tjänster för de som är alltmer oroade över de stora riskerna med Federal Reserve-systemets fiatpengar, vilket av allmänheten ses med allt större misstänksamhet.

Fiatpengar är pengar som har ett värde bara för att den institution (centralbanker) som ger ut pengarna säger att de är värda något. I fallet med den amerikanska centralbanken Federal Reserve så är den privatägd av okända aktieägare och kontrolleras av judar. Varken samhället eller den amerikanska staten har någon insyn i Federal Reserves verksamhet.

Fiatpengar saknar även myntfot och har begränsad täckning av till exempel en guldreserv.

För ytterligare information om dagens monetära system och Federal Reserve rekommenderas dokumentären The American Dream som Nordfront tidigare skrivit om.

Källa:
Texas Launches Gold-backed Bank, Challenging Federal Reserve

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments