NU-Sundsvall agerade mot ”Storebror”

Idag, den 10/2-03, begav sig en delegation ur Nationell Ungdom i Sundsvall till en av stadens gymnasieskolor för att med Nationell Ungdoms budskap välkomna skoleleverna till denna nya skolvecka. Besöket på Hedbergska gymnasium var en motreaktion mot Säkerhetspolisens beslut att tillsammans med lärare kartlägga och förhöra skolans elever. Delvis kommer det arrangeras så kallade informationsmöten med lärare från två av Sundsvalls gymnasieskolor, Västermalms skola och Hedbergska gymnasium. SÄPO vill att lärarna ska agera angivare och bistå dem med information om de elever som misstänks hysa ”extrema politiska åsikter”.

Under denna måndagsmorgon delades det sammanlagt ut 250 flygblad i elevernas skåp och andra väl valda platser på skolans område. Flygbladsutdelningen gick planenligt, utan komplikationer, och aktivisterna kunde därför fokusera sig helt på sin uppgift.

Aktionens målsättning var att redogöra för Säkerhetspolisens egentliga arbetsuppgifter för de som ställer upp på eller är likgiltiga inför detta, och samtidigt uppmana skolelever till att inte acceptera att Säkerhetspolisen eller lärare utan befogenheter snokar i deras privata göranden. En representant för NU-Sundsvall meddelar att man inte kommer att tolerera sådana övergrepp utan motstånd.

Ladda ner flygbladet som användes (pdf-format).
>> Ladda ner här”

Ingången till skolan.NU-aktivist sprider information.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om