Vänsterextremister lanserar app som ska stoppa rasismen

MÅNGKULTUREN. Sveriges första app  mot rasism har lanserats i form av ett mobilspel, där deltagarna ska få uppleva hur det är att utsättas för ”rasism och diskriminering”.

Appen Reality Check är framtagen av vänsterextrema Mångkulturellt centrum och Teskedsorden, och den riktar sig till barn och ungdomar.

Enligt Aygül Kabaca, en av personerna bakom appen, är syftet att utmana ungdomars fördomar och normer.

— Appen är ett upplevelsebaserat spel. Du som användare väljer en karaktär som du ska spela. Saker och ting händer. Rasistiska saker, diskriminering kopplat till ras och hudfärg. Du får ange hur du skulle reagera, berättar Kabaca.

Af Chapmangymnasiet i Karlskrona har varit en av tre skolor i landet som varit med och utvärderat applikationen. Där har ett antal elever fått prova appen under fem dagar och sedan gett återkoppling till skaparna.

— I appen kan man se hur folk som faktiskt blir utsatta för rasism känner. Man får en inblick i att det finns människor som ställer dumma frågor och agerar dumt, säger Alma Hörsing som går andra året på Af Chapmangymnasiet till SVT.

Ett par exempel på kommentarer som användaren ska ta ställning till i spelet är:

”Jag vet inte hur ni gör där du kommer ifrån, och jag bryr mig faktiskt inte.”
”Nu är du här så nu får du faktiskt anpassa dig efter oss eller åka hem.”

På dessa kommentarer får spelaren sedan välja mellan tre möjliga reaktioner: ”Svara argt, ignorera eller be om förlåt”.

Självklart är det bara färgade människor som utsätts för ”rasism” av vita människor i det mångkulturfrämjande spelet.

Källa:

Här är appen som ska stoppa rasismen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Aryan1488crusader
Nybörjare
Aryan1488crusader
1 år sedan

Detta spel skrevs även om i denna artikel som en intellektuell ungdom skrev.

https://www.nordfront.se/insandare-kulturmarxistisk-indoktrinering-av-barn-med-interaktiva-spel.smr

Påläst
Nybörjare
Påläst
1 år sedan

Lika bra att alla skolor blir berikade som motgift mot indoktrineringen. En bekant som är lärare har bl sagt att hon ”måste tro på demokrati” och ”man får inte vara nazist”. Var några år sedan jag träffade henne nu och förhoppningsvis har hon blivit lite klokare, brukar skicka en länk till henne då och då. Hon har en blond dotter som går på lågstadiet nu också.

Wäring
Nybörjare
Wäring
1 år sedan

Intressant att exemplen på ”rasistiska” kommentarer är helt utan ideologisk botten, mer åt det s.k. bonnrasse-hållet. T ex uppmaning till anpassning är ju inte det minsta svenskvänligt, snarare något som frustrerade Sverigevänner ogenomtänkt slänger ur sig.