Nu kommer vägpiraterna tillbaka – Sigtuna kommun varnar

INRIKES. Nu har de zigenska vägpiraterna återvänt till Sverige. Vägpirater har länge varit ett stort problem i andra europeiska länder och ser nu ut att vara i Sverige för att stanna.

Zigenare i utlandsregistrerade bilar kan ses stå vid vägkanten och försöka stoppa bilister. Vid en första anblick kan man tro att de fått problem med sitt fordon, men det visar sig snart att de har som mål att sälja falska guldsmycken. De beskrivs ofta som aggressiva och personer som har stannat för att hjälpa känner sig ofta så trängda att de köper falska guldsmycken för att kunna lämna platsen.

— De vill gärna få sålt det de har att erbjuda och har ofta ett aggressivt sätt, vilket kan innebära att den som har stannat vid vägbanan för att hjälpa till känner sig trängd. Många vill bara komma ifrån platsen och köper därför någonting som de egentligen inte alls vill ha, säger Thomas Mileborn, Sigtuna kommuns säkerhetschef.

Sigtuna kommun varnar nu för att fenomenet vägpirater har kommit till kommunen och man uppmanar invånarna att inte stanna om man blir misstänksam.

”Dokumentera händelsen genom att ta signalement, registreringsnummer och en bild om det går”, skriver de och uppmanar bilisten att kontakta ordningsmakten.

Källa:
Så kallade vägpirater har nu kommit till Stockholm och Norrort

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments