Nu har de första ”ensamkommande” afghanerna repatrierats

INRIKES. Under gårdagen samlades ett hundratal afghaner och främlingsvurmare utanför Migrationsverkets förvar för att protestera mot deporteringen av ett 20-tal ”ensamkommande” afghaner.

Under tisdagskvällen skickades ett 20-tal illegala invandrare från Afghanistan tillbaka till sitt hemland ”under protester och förtvivlan”. Polisen var tvungna att spärra av vägen så att ingen skulle kasta sig framför flygbussarna som under tung polisbevakning tog dem till ett specialchartrat plan till Kabul.

För att vinka av sina landsmän fanns ett hundratal afghaner och andra demonstranter på plats. De befann sig utanför Migrationsverkets förvar i Åstorp under hela tisdagen där de bland annat skanderade ut mantran så som ”Jalla, jalla – Sverige åt alla”.

Hamzeh Nouri, en av de afghaner som utvisades, sade om och om igen att ”svenskar är så snälla” och avslutade med att säga:

— Jag vill ju också bli svensk.

Eva-Märta Granqvist som är talesperson för #vistårinteut, hjälper afghaner som ska utvisas. Hon har själv en ”ung” afghan hemma hos sig i Hörby som bor tillsammans med hennes egna barn.

— Mina egna barn frågar: vad händer när det är Dawods tur, ska vi be honom springa ut i skogen? Det är en bra fråga. Den här deportationsapparaten är ett helvetesmaskineri, sade en gråtfärdig Granqvist.

Alla som befann sig utanför Migrationsverket var däremot inte förtvivlade, då invasionen av rasfrämlingar inte är uppskattad av alla. En kvinna som igår körde förbi folkmassan undrade vad det var för uppståndelse. När hon fick veta vad det handlade om hade hon utbrustit i ett stort leende.

— Det var väl bra, sade kvinnan innan hon körde vidare.

De afghaner som valde att återvända frivilligt erbjöds också en ”avskedspresent” på 30 000 kronor.

Källa:
Tjugotal utvisas till Afghanistan – ”är så rädd för vad som ska hända”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments