Nu får lärare bära vapen i klassrummen i Florida

UTRIKES. På onsdagen blev det klart att Floridas lärare får vara beväpnade när de undervisar. Den nya lagen ska förhindra nya massakrer i skolor, men ifrågasätts av vapenmotståndare.

På onsdagen röstade Floridas lokala parlament med siffrorna 65 mot 47 för en ny lag som nu ger lärare rätten att bära vapen i klassrummet när de undervisar, enligt Reuters. Men lärarna måste först genomgå, och klara, en 144 timmar lång utbildning.

Den nya lagen har påskyndats av skjutningen på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i Florida den 14 februari förra året. Då sköt en ensam gärningsman 17 personer till döds och skadade ytterligare 17.

Efter massakern i Parkland har en historisk mängd nya vapenlagar genomförts i USA. 67 nya lagar har införts i 26 delstater. Det handlar om exempelvis hårdare kontroll av vapenköpares bakgrund, höjda åldersgränser och nya regleringar av accessoarer som gör att vapen kan avfyras snabbare.

Men sju republikanska delstater i USA har reagerat annorlunda på händelsen och har istället genomfört nya lagar som gör det lättare att få tillgång till vapen. Till den gruppen sällar sig nu Florida som nu lagstiftar för att göra det lättare för lärare att bära vapen i skolan.

Kritiken mot den nya lagen har, inte oväntat, främst kommit från Demokraterna, som i det längsta försökt att hindra den från att bli verklighet. Kritikerna har ifrågasatt om ytterligare vapen ska förhindra att liknande massakrer som det i Parkland ska upprepas.

Källa:
Florida teachers can arm themselves under new gun bill

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Kan det ha med att göra att Florida har blivit väldigt mångkulturellt?

André Devecseri
Nybörjare
André Devecseri
1 år sedan
Reply to  Fredrika

Visst är det det och inget annat

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Florida har förändrats sedan jag var där första gången. Och även här har ”Sverige” visat sig vara en negativ faktor.

Nu senast jag var där, blev jag tvungen att förklara för de amerikaner som bodde på mitt hotell att de grisar som uppehöll sig vid poolen inte var svenskar, utan muhammed, muhammad och ali från Malmö.