NRK trappar upp hetsen – grova lögner i ny artikel

LÖGNER. Efter en relativt objektiv dokumentär i gårdagens NRK Brennpunkt följer den folkfientliga statskanalen upp med grov lögnpropaganda.

Det var under onsdagskvällen som NRK Brennpunkt sände ett relativt objektivt program om Nordiska motståndsrörelsen. I programmet deltog bland andra Simon Lindberg, Haakon Forwald, Pär Öberg och Jesse Torniainen.

Ledaren för Motståndsrörelsens norska gren, Haakon Forwald, kommenterade i en artikel Brennpunkt-programmet:

— Jag blev positivt överraskad. Ja, det var enskilda moment jag var missnöjd med som bland annat skräckfilmsmusiken som var genomgående i hela programmet, samt hur enstaka saker subtilt vinklades.

”Experter” fick svara på frågor om Motståndsrörelsen

Efter programmets slut hade NRK avsatt en halvtimme till att svara på frågor om Motståndsrörelsen. Inga representanter från organisationen hade dock bjudits in till att svara på tittarnas frågor. Istället hade NRK plockat in ”socialantropologen och extremismforskaren” Catherine Moe Thorleifsson samt ”experten” Øyvind Strømmen, som satt med en menora i bakgrunden.

De så kallade experterna fick i det halvtimmes långa programmet fritt spelrum att förmedla sin syn på Motståndsrörelsen. Det är kanske onödigt att här tillägga att majoriteten av svaren var i stort sett baserade på fördomar, gissningar, lögner, överdrifter och vanföreställningar om organisationen och nationalsocialismen.

Grov lögnpropaganda om konfrontationen i Helsingfors

Ett av momenten som Haakon Forwald tog upp i gårdagens artikel, som han var mycket missnöjd med, var hur NRK Brennpunkt framställde konfrontationen i Helsingfors.

Till exempel så var informationen om konfrontationen i Helsingfors, där aktivisten Jesse Torniainen tillrättavisade meningsmotståndaren Jimi Joonas Karttunen, otillräcklig. Det enda som berättarrösten nämner är sparken och dödsfallet en vecka senare, samt att Torniainen frikändes. Karttunens aggressiva utfall på gatan i Helsingfors, hans kriminella bakgrund, hans omfattande missbruk av droger och alkohol, eller att han rymde från sjukhuset och knarkade och söp, nämndes inte med ett enda ord.

Detta är inte en objektiv eller korrekt framställan av händelsen och är något som kommer att leda tittarna till att dra fel slutsatser. De sitter återigen med intrycket av att Karttunen var en tillfällig förbipasserande och att Torniainens spark ledde till Karttunens död och att det endast var tillfälligheter som ledde till att Torniainen frikändes.

Denna propagandalögn, att aktivisten Torniainen skulle ha sparkat Karttunen till döds, är något som NRK fortsätter med under torsdagen.

Artikeln, som baserar sig på Brennpunkt-programmet, publicerades först på onsdagen men har senare fått rubriken och framsidebilden ändrad flera gånger, detta för locka nya läsare. Rubriken som ursprungligen positivt löd ”Kommer att kämpa till döden för ett nytt Norden” har man nu ändrat till ”Jesse Torniainen sparkade man till döds – då sa finnarna att nog är nog”.

Se skärmdumpen nedanför:

Nordfront kan nu meddela, att då Motståndsrörelsen inte bjöds in till att svara på tittarnas frågor om organisationen efter gårdagens Brennpunkt-avsnitt, så kommer Haakon Forwald att gå igenom samtliga frågor och besvara dem i en artikel på Frihetskamp.net. Artikeln kommer sedan att återpubliceras här på Nordfront, förhoppningsvis redan ikväll.

Källor:
NRK trapper opp hetsen – grove løgner i ny artikkel
Fire spørsmål og fire svar om Den nordiske motstandsbevegelsen
Jesse Torniainen sparket mann til døde – da sa finnene at nok er nok

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Robert says:

  Detta är förtal. Torniainen dödade inte knarkaren. Han tog livet av sig själv med droger långt efter misshandeln. Jag tycker att vi oftare måste börja driva vår sak även på det juridiska planet.

  • Instämmer.
   Säkerligen har teamet som producerat dokumentären mottagit kritik och gör nu avbön genom att tvåla in NMR i lögner.
   Deras smuts och lögnaktiga beetende kommer straffa sig.

 • Helt bisarrt att de håller honom ansvarig för knarkarens död, när inte ens finskt rättsväsende gjorde det. Det sätter ett underligt prejudikat: Som oliktänkande blir man alltså tvungen att tänka på konsekvenserna om man på något sätt befattar sig med en person som senare dör. Jag kan tänka mig en HIV-smittad homosexuell ”man” som går fram och käftar med aktivister, som käftar tillbaka. Några dagar senare dör han. Judemedia som SVT och NRK anklagar sedan aktivisterna för att ha ”mördat” honom, då hans självförtroende fick sig en törn under debatten, och livsgnistan därför gick ur honom.

  I vår bisarra samtid ska visst alltid någon annan hållas ansvarig om någon knarkar ihjäl sig… Inte personen som själv faktiskt trycker i sig knarket. Modern till en viss känd knarkare som dog var efteråt i SVT-studio och anklagade samhället för att ha orsakat hennes sons död, då de inte ingrep på rätt sätt enligt henne – trots all tvångsvård hennes son hade fått.

  Ack, saker och ting skulle vara så mycket lättare om man bara lät såna som Karttunen knarka ihjäl sig, vilket de uppenbarligen vill göra. Hade den där knarkaren dött två veckor tidigare än han gjorde så skulle inte Torniainen ha blivit åtalad, och finska myndigheter skulle ha varit i sämre ställning när de ville förbjuda NMR. Att en äcklig knarkare kan ställa till så mycket…

 • Anders says:

  NRK har lögnen som fader och JUDE-makten som läromästare.

  • Så är det med ALL media i väst; det är inte nyheter och fakta de förmedlar, utan propaganda och lögner inlindade i en tunn hinna av nyhetskaraktär för att folk ska svälja skiten.

 • Christian Hamilton says:

  Är det ingen som har tänkt tanken att knarkaren kanske fick hjälp till lite extra i dosen som tog honom av daga. Etablissemanget fick genom knarkarens död något att använda i kampen mot oss. Fulspel från etablissemanget hör till vardagen där allt verkar vara tillåtet i kampen mot sanningen och nationalsocialismen.

 • Fredrika says:

  Øyvind Strømmen kanske är expert på terrororganisarionen B’nai B’rith. Detet borde hålla sig till att tala om dem.

 • Sigfrid says:

  Som vanligt går det inte att lita på judemedia dom går alltid globalisternas ärenden.

  • Christian Hamilton says:

   ”Går globalisternas ärenden”? De ägs ju av de sionistiska globalisterna och gör bara som de blivit tillsagda.

   Ganska roligt, idag då man kan läsa i Proletären att Aftonbladet numera går ”kapitalisternas ärenden” och kan lura folk i vår kommande valrörelse, det ni!

 • Ramon says:

  Jag funderar på Jesses ärr på vänster kind vilket han sjävlklart ej fått i en ev. tävling/träning med slöa plastknivar. Jag vill inte påstå att han har fått det eller ej från en en riktig kniv då han vet det bäst själv.

  En kniv går att hålla så den döljs relativt bra innan och under anfall så att det blir i princip omöjligt att se från det avståndet Jesse stod på om Jimi hade någon kniv på sig eller ej innan sparken var utdelad i samband med att Jimi spottade och uppträdde hotfullt.

  NrK frågade under dokumentären som om de menade på om det ej sparken var övervåld fast med andra ord.

  Om Jesse hade en misstanke att Jimi kunde ha en kniv i handen så var sparken på det det snabbaste och säkraste sättet att avvärja en ev. sådan attack.

  I nya testamentet så står det att Judas ska ha tagit livet av sig efter sitt förräderi mot Jesus.

  György Scwartz har sina mutade politiker och vet inte om AFA:iterna och co. ska kallas för György Schwartz ”fotsoldater”.

  György Schwartz fotsoldater kan mycket väl ha mutat Jimi med droger för att våga göra det som han gjorde och droger efter.

  Jimi lär ha mått väldigt psykiskt dåligt på sjukhuset av lite olika skäl förstärkande av varandra.

  Abstinenen från droger en av dem, eskalerat av hans liv med seriestölder och sist men absolut inte minst vad han gjorde som resulterade att han hamnade på sjukhuset.

  Stalinister hade placerat honom under kategorin trasproletär även om han bara hade använt illegala droger på ett istället sansat sätt och undvikit stölder samt förräderi.

  Nyliberaler vill ha höga priser på droger och smutsiga droger samt vill använda det som ett verktyg för fängelseindustrin och kedjebrottslighet, att använda Jimi som ett verktyg för att förtala, fängsla och förbjuda meningsmotståndare kan passa för nyliberaler.

  Klassiska Liberaler hade inte velat straffa sådana som, privat framställer, brukar eller säljer droger till vuxna och hade värnat för självförsvar även om deras övriga system om ej staten avsätts leder till fängelseinudstri genom andra brott även om de ej lobbar för just fängelseinudstri, Klassiska Liberaler hade förmodligen sett hårdare på stälderna, men sett det är som ett solklart fall av självförsvar.

  Klassisk Nationalsocialism hade inte sett ned på ett måttligt bruk av droger, vilket förvisso ej var fallet med Jimi. Klassiskt Nationalsocialism hade dock sett hårt seriestölder och väldigt hårt på förräderi. Att försöka ursäkta ett sådant beteende för egen del genom att skylla på drogpåverkan och/eller drogberoende hade knappast gjort synen på allvaret i det mildare i Klassisk Nationalsocialism, snarare hade det bedömts hårdare.

  Jag misstänker att Jimi kan ha kännt sig liknande som det beskrivs om Judas i nya testamnetet ett tag efter förräderiet.

  Men att Jimi tog höga doser av vissa droger för att fly verkligheten och på det sättet våga göra vissa saker som ihop med den dosen av den sortens droger resultera i hans död. Han kanske ville, men ej vågade ta självmord annars till skillnad från vad som beskrivs i nya testamentet att Judas ska ha gjort mer tvärt ett tag efter sitt förräderi.

 • Jakob says:

  NRK’s reporter och kameraman, gav intryck av att vara hederligt folk, som många av oss som medverkat i Motståndsrörelsens demonstrationer och evenemang träffade flera gånger, har nu en chans att visa sin heder och ärlighet genom att faktiskt ifrågasätta jude-medias lögner om Motståndsrörelsen och berätta den sanna råa versionen utifrån deras egna direkta erfarenhet.

  Eller är ni systemets lakejer som inte vågar stå upp för sanningen och Nordens folk? Vi räkte er handen och tillät er exlusiv medverkan till våra aktioner mot en sanningsenlig rapportering. Kan ni med att förbli tysta när ni ser hur media förvrider sanningen och ljuger om oss? Jag vill inte lägga allt ansvar på era skuldror, men total tystnad i frågan är talande nog..

 • Jag tittade på programmet med ”socialantropologen och extremismforskaren” Catherine Moe Thorleifsson samt ”experten” Øyvind Strømmen.

  Bara en massa skitsnack – dessutom var Catherines spända anlete och ticks oerhört enerverande. Känns det jobbigt att sitta och ljuga? Ta ett par valium nästa gång du visar dig i TV så kanske du ser någorlunda normal ut.

  Den fråga som jag alltid brukar ställa till folk som sjunger judarnas och mångkulturens lov är: Har vi ett bra samhälle nu, med världens högsta våldtäktstal, hundratals no go zoner och tiotals ghetton där inte ens polisen vågar sätta sin fot, dagliga blodiga klanuppgörelser mm mm mm.

  Jag hade gärna frågat Catherine om hon trivs i ett Norge där städerna nu dessutom måste terrorsäkras pga importerad terrorism och kriminalitet – men då hade hon väl fått ett hysteriskt anfall så att hennes ansikte hade låst sig i ett livslångt primalskrik.

  • Eller kanske skulle hon börja med att komma ut i #MeToo – numera vet vi ju hur det går till inom journalistkåren.

   Hon nämnde även ofta att nationalsocialismen har en kontinuitet tillbaka till Adolf Hitler vilket ”intervjun” med Vera Oredsson bevisade.

   Nationalsocialismen har en kontinuitet ända tillbaka till civilisationens begynnelse – det är nämligen det naturliga sättet att leva.

   Det hon förespråkar; global rovkapitalism och (((ränteslaveri))) för all världens folk som inte tillhör de utvalda är inte naturligt och kommer att slå tillbaka mot (((förövarna))).

 • Ramon says:

  Abstinens från droger, tankar om sitt liv med seriestölder och så folkförräderiet på det lär i förstörkande effekt ha fått Jimi att på sjukhuset känna sig liknande hur nya testamnetet beskriver att Judas kände ett tag efter att ha förått Jesus.

  Obeväpnat så finns det inget som snabbare eller bättre från det avståndet avvärjer en ev. knivattack en att springa så som Jesse gjorde och rikta en sådan spark samt att det för Jesse på det avståndet att se om Jimi höll en kniv eller ej vilket Jimi förvisso ej höll, men spottade och betedde sig så hotfullt så att det fanns skäl för Jesse att på det avståndet misstänka att Jimi kunde ha en kniv i handen.

  Ett lite utdraget självmord med droger till hjälp för Jimi att våga begå det och varken övervåld från Jesse mot Jimi eller orsakande av Jimis död.


 • Kommentera