NRK trappar upp hetsen – grova lögner i ny artikel

LÖGNER. Efter en relativt objektiv dokumentär i gårdagens NRK Brennpunkt följer den folkfientliga statskanalen upp med grov lögnpropaganda.

Det var under onsdagskvällen som NRK Brennpunkt sände ett relativt objektivt program om Nordiska motståndsrörelsen. I programmet deltog bland andra Simon Lindberg, Haakon Forwald, Pär Öberg och Jesse Torniainen.

Ledaren för Motståndsrörelsens norska gren, Haakon Forwald, kommenterade i en artikel Brennpunkt-programmet:

— Jag blev positivt överraskad. Ja, det var enskilda moment jag var missnöjd med som bland annat skräckfilmsmusiken som var genomgående i hela programmet, samt hur enstaka saker subtilt vinklades.

”Experter” fick svara på frågor om Motståndsrörelsen

Efter programmets slut hade NRK avsatt en halvtimme till att svara på frågor om Motståndsrörelsen. Inga representanter från organisationen hade dock bjudits in till att svara på tittarnas frågor. Istället hade NRK plockat in ”socialantropologen och extremismforskaren” Catherine Moe Thorleifsson samt ”experten” Øyvind Strømmen, som satt med en menora i bakgrunden.

De så kallade experterna fick i det halvtimmes långa programmet fritt spelrum att förmedla sin syn på Motståndsrörelsen. Det är kanske onödigt att här tillägga att majoriteten av svaren var i stort sett baserade på fördomar, gissningar, lögner, överdrifter och vanföreställningar om organisationen och nationalsocialismen.

Grov lögnpropaganda om konfrontationen i Helsingfors

Ett av momenten som Haakon Forwald tog upp i gårdagens artikel, som han var mycket missnöjd med, var hur NRK Brennpunkt framställde konfrontationen i Helsingfors.

Till exempel så var informationen om konfrontationen i Helsingfors, där aktivisten Jesse Torniainen tillrättavisade meningsmotståndaren Jimi Joonas Karttunen, otillräcklig. Det enda som berättarrösten nämner är sparken och dödsfallet en vecka senare, samt att Torniainen frikändes. Karttunens aggressiva utfall på gatan i Helsingfors, hans kriminella bakgrund, hans omfattande missbruk av droger och alkohol, eller att han rymde från sjukhuset och knarkade och söp, nämndes inte med ett enda ord.

Detta är inte en objektiv eller korrekt framställan av händelsen och är något som kommer att leda tittarna till att dra fel slutsatser. De sitter återigen med intrycket av att Karttunen var en tillfällig förbipasserande och att Torniainens spark ledde till Karttunens död och att det endast var tillfälligheter som ledde till att Torniainen frikändes.

Denna propagandalögn, att aktivisten Torniainen skulle ha sparkat Karttunen till döds, är något som NRK fortsätter med under torsdagen.

Artikeln, som baserar sig på Brennpunkt-programmet, publicerades först på onsdagen men har senare fått rubriken och framsidebilden ändrad flera gånger, detta för locka nya läsare. Rubriken som ursprungligen positivt löd ”Kommer att kämpa till döden för ett nytt Norden” har man nu ändrat till ”Jesse Torniainen sparkade man till döds – då sa finnarna att nog är nog”.

Se skärmdumpen nedanför:

Nordfront kan nu meddela, att då Motståndsrörelsen inte bjöds in till att svara på tittarnas frågor om organisationen efter gårdagens Brennpunkt-avsnitt, så kommer Haakon Forwald att gå igenom samtliga frågor och besvara dem i en artikel på Frihetskamp.net. Artikeln kommer sedan att återpubliceras här på Nordfront, förhoppningsvis redan ikväll.

Källor:
NRK trapper opp hetsen – grove løgner i ny artikkel
Fire spørsmål og fire svar om Den nordiske motstandsbevegelsen
Jesse Torniainen sparket mann til døde – da sa finnene at nok er nok

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

17
Lämna en kommentar

Please Login to comment
10 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
JakobRamonSigfridFredrikaKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Robert
Medlem

Detta är förtal. Torniainen dödade inte knarkaren. Han tog livet av sig själv med droger långt efter misshandeln. Jag tycker att vi oftare måste börja driva vår sak även på det juridiska planet.

b¤d
Medlem

Instämmer.
Säkerligen har teamet som producerat dokumentären mottagit kritik och gör nu avbön genom att tvåla in NMR i lögner.
Deras smuts och lögnaktiga beetende kommer straffa sig.

_DH_
Medlem
_DH_

Helt bisarrt att de håller honom ansvarig för knarkarens död, när inte ens finskt rättsväsende gjorde det. Det sätter ett underligt prejudikat: Som oliktänkande blir man alltså tvungen att tänka på konsekvenserna om man på något sätt befattar sig med en person som senare dör. Jag kan tänka mig en HIV-smittad homosexuell ”man” som går fram och käftar med aktivister, som käftar tillbaka. Några dagar senare dör han. Judemedia som SVT och NRK anklagar sedan aktivisterna för att ha ”mördat” honom, då hans självförtroende fick sig en törn under debatten, och livsgnistan därför gick ur honom. I vår bisarra samtid… Läs mer »

Anders Jonsson
Medlem

NRK har lögnen som fader och JUDE-makten som läromästare.

Karl-Путин A
Medlem

Så är det med ALL media i väst; det är inte nyheter och fakta de förmedlar, utan propaganda och lögner inlindade i en tunn hinna av nyhetskaraktär för att folk ska svälja skiten.

Christian Hamilton
Medlem

Är det ingen som har tänkt tanken att knarkaren kanske fick hjälp till lite extra i dosen som tog honom av daga. Etablissemanget fick genom knarkarens död något att använda i kampen mot oss. Fulspel från etablissemanget hör till vardagen där allt verkar vara tillåtet i kampen mot sanningen och nationalsocialismen.

Karl-Путин A
Medlem

Om inte annat så blev han felbehandlad på sjukhuset, vilket säkert räckte för att han skulle dö.

Karl-Путин A
Medlem

*avsiktligt felbehandlad

Fredrika
Medlem

Øyvind Strømmen kanske är expert på terrororganisarionen B’nai B’rith. Detet borde hålla sig till att tala om dem.

Sigfrid
Medlem

Som vanligt går det inte att lita på judemedia dom går alltid globalisternas ärenden.

Christian Hamilton
Medlem

”Går globalisternas ärenden”? De ägs ju av de sionistiska globalisterna och gör bara som de blivit tillsagda.

Ganska roligt, idag då man kan läsa i Proletären att Aftonbladet numera går ”kapitalisternas ärenden” och kan lura folk i vår kommande valrörelse, det ni!

Sigfrid
Medlem

Du har helt rätt jag uttryckte mig lite dumt.

Ramón Mercader
Medlem

Jag funderar på Jesses ärr på vänster kind vilket han sjävlklart ej fått i en ev. tävling/träning med slöa plastknivar. Jag vill inte påstå att han har fått det eller ej från en en riktig kniv då han vet det bäst själv. En kniv går att hålla så den döljs relativt bra innan och under anfall så att det blir i princip omöjligt att se från det avståndet Jesse stod på om Jimi hade någon kniv på sig eller ej innan sparken var utdelad i samband med att Jimi spottade och uppträdde hotfullt. NrK frågade under dokumentären som om de… Läs mer »

Jakob
Medlem

NRK’s reporter och kameraman, gav intryck av att vara hederligt folk, som många av oss som medverkat i Motståndsrörelsens demonstrationer och evenemang träffade flera gånger, har nu en chans att visa sin heder och ärlighet genom att faktiskt ifrågasätta jude-medias lögner om Motståndsrörelsen och berätta den sanna råa versionen utifrån deras egna direkta erfarenhet. Eller är ni systemets lakejer som inte vågar stå upp för sanningen och Nordens folk? Vi räkte er handen och tillät er exlusiv medverkan till våra aktioner mot en sanningsenlig rapportering. Kan ni med att förbli tysta när ni ser hur media förvrider sanningen och ljuger… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Jag tittade på programmet med ”socialantropologen och extremismforskaren” Catherine Moe Thorleifsson samt ”experten” Øyvind Strømmen. Bara en massa skitsnack – dessutom var Catherines spända anlete och ticks oerhört enerverande. Känns det jobbigt att sitta och ljuga? Ta ett par valium nästa gång du visar dig i TV så kanske du ser någorlunda normal ut. Den fråga som jag alltid brukar ställa till folk som sjunger judarnas och mångkulturens lov är: Har vi ett bra samhälle nu, med världens högsta våldtäktstal, hundratals no go zoner och tiotals ghetton där inte ens polisen vågar sätta sin fot, dagliga blodiga klanuppgörelser mm mm… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Eller kanske skulle hon börja med att komma ut i #MeToo – numera vet vi ju hur det går till inom journalistkåren.

Hon nämnde även ofta att nationalsocialismen har en kontinuitet tillbaka till Adolf Hitler vilket ”intervjun” med Vera Oredsson bevisade.

Nationalsocialismen har en kontinuitet ända tillbaka till civilisationens begynnelse – det är nämligen det naturliga sättet att leva.

Det hon förespråkar; global rovkapitalism och (((ränteslaveri))) för all världens folk som inte tillhör de utvalda är inte naturligt och kommer att slå tillbaka mot (((förövarna))).

Ramón Mercader
Medlem

Abstinens från droger, tankar om sitt liv med seriestölder och så folkförräderiet på det lär i förstörkande effekt ha fått Jimi att på sjukhuset känna sig liknande hur nya testamnetet beskriver att Judas kände ett tag efter att ha förått Jesus. Obeväpnat så finns det inget som snabbare eller bättre från det avståndet avvärjer en ev. knivattack en att springa så som Jesse gjorde och rikta en sådan spark samt att det för Jesse på det avståndet att se om Jimi höll en kniv eller ej vilket Jimi förvisso ej höll, men spottade och betedde sig så hotfullt så att… Läs mer »