Udo Pastörs kallade förintelseceremoni för teater – dömd till åtta månaders fängelse

Udo Pastörs, ledande inom NPD, har dömts till åtta månaders fängelse efter att ha kallat ”förintelsen” för ”en skuldkult” och en ”orosteater”. Pastörs uttalande skedde i en debatt 2010 i delstatsparlamentet i Mecklenburg-Vorpommern och var riktat mot en ”minnesceremoni över förintelsen” som hölls i samma delstatsparlament. Domaren i den regionala domstolen i nordtyska Schwerin hade visats en video där Pastörs höll vad hon ansåg vara ”hat-tal”.

I Tyskland har NPD och andra grupper i hög grad kommit att agera mot denna skuldkult och på så sätt accepterat att ”förintelsen” är en politisk fråga och inte en historisk. Förintelseindustrin används som ett verktyg för judiska intressen och i Tyskland mer än någon annanstans som ett sätt att hålla den nationella rörelsen nere genom påtvingad skuld. Effekterna av denna skuldindustri är något som allt flera nationella företrädare blir medvetna om och även Gyllene grynings partiledare i Grekland, Nikos Michaloliakos, har ifrågasatt sanningshalten kring ”förintelsen”.

Udo Pastörs är inte dömd för ”förintelseförnekelse” utan för ärekränkning, på grund av han har uttalat sig kritiskt mot minnesceremonin, och nedvärderande av döda då han specifikt kallade denna för teater. Pastörs har en vecka på sig att överklaga domen.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om