November – Finlands sak är vår!

Av ,
Nästeskorrespondent
0

MÅNADSRAPPORT. Under november har mycket kretsat kring Motståndsrörelsen i Finland. De numera välbekanta ropen på organisationsförbud från våra belackare har nått nya nivåer i såväl Sverige som Finland. Nedan följer en sammanställning av månaden som gått.

Som bekant kan förannonserade demonstrationer innebära viss problematik. Främsta orsaken därtill är att landets politiska polismakt då har alla möjligheter i världen att försvåra för en organisation som Nordiska motståndsrörelsen att föra ut sitt ord. Exempel på detta är demonstrationen i Göteborg hösten 2017 eller demonstrationen i Stockholm under den gångna höstens valkampanj.

Rimligtvis borde det alltså gå mycket bättre att inte ansöka om något demonstrationstillstånd, vilket ju trots allt inte är en nödvändighet för att demonstrera. Mycket riktigt gick det också bättre i Nyköping, där Motståndsrörelsen tidigare i november genomförde en blixtdemonstration. Som en blixt från klar himmel satte demonstrationen igång, rörde sig genom de centrala delarna av Nyköping och gjorde därefter stopp på Stora torget där Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg höll ett tal angående vårt folks situation och hur Motståndsrörelsen är lösningen.

Det var inte förrän marschen rört sig ut ur centrala Nyköping, till den plats där man parkerat bilarna, som man märkte av att regionens poliser fått larm om att politisk opposition stod att finna i Nyköping – men då var demonstrationen redan över och samtliga deltagare på väg därifrån. Smidigare demonstration får man helt enkelt leta efter!

Några som är allt annat än smidiga är däremot Sverigedemokraterna. Som luttrad Nordfront-läsare vet du säkerligen att Sverigedemokraterna står för ”öppen svenskhet” och därtill stöder Israels härjningar, men tidigare i november lämnade partiet in en motion om att utreda huruvida det går att förbjuda bland annat Nordiska motståndsrörelsen. Skillnaden på Sverigedemokraterna och övriga förrädarpartier i riksdagen är att Sverigedemokraterna i första hand talar om att förbjuda muslimska grupper med salafistisk eller wahabitisk inriktning, men samtidigt kastar med Nordiska motståndsrörelsen och diverse avsomnade anarkistorganisationer i samma veva.

Sverigedemokraterna är dock bara ett steg efter Socialdemokraterna (precis som i invandringsfrågan!). Den 28 november lämnade nämligen en socialdemokrat vid namn Denis Begic in en motion om att förbjuda ”rasistiska organisationer”. Om nämnde sosse har något större allvar i detta handlande är dock oklart med tanke på att det han menar ska förbjudas, det vill säga misshandel och ”hets mot folkgrupp”, redan är olagligt enligt rådande lagstiftning.

Som ett axplock av diverse övriga aktiviteter kan man nämna en friluftsaktivitet i Kinnekulle, offentliga aktiviteter i Mariestad, Nyköping, Jönköping och Göteborg. Man bör även lyfta fram det trendande ordet ”grisebank”, som praktiserades i Oslo efter att aktivister ur Motståndsrörelsen effektivt avvärjt ett angrepp från vänsterterrorister efter en invandringskritisk demonstration. Livet måste vara surt när man som angripare får grisebank!

En artikel som förtjänar ett särskilt omnämnande är, i mitt tycke, Sebastian Elofssons skildring från en resa genom Tyskland med målgång i Wunsiedel, där Der Dritte Weg höll en minnesmarsch för Tysklands martyrer och Motståndsrörelsens Jimmy Thunlind var en av talarna. Mycket läsvärt!

Den 27 november fastställde Åbo hovrätt att Nordiska motståndsrörelsens finska gren ska förbjudas eftersom man bryter mot det ytterst vaga begreppet ”god sed” som står skrivet i landets föreningslag. Det bör dock understrykas att domen överklagats till Högsta domstolen, men domen har verkställts i väntan på Högsta domstolens beslut om att ta upp överklagan eller ej.

Bilden har censurerats av juridiska skäl. Text på banderollen: ”Förbud? Det stoppade oss inte förra gången heller.”

Att detta helt och hållet vanställda system väljer att förbjuda vår organisation i ett av de länder där vi verkar ska förvisso ses som en hedersbetygelse, men givetvis också som en provokation och ett angrepp.

Hur detta förbud tar sig form är däremot mycket oklart, men redan i samband med att Åbo hovrätt verkställde domen i väntan på Högsta domstolen, så har nationalsocialister runt om i hela Norden visat sitt stöd och sin solidaritet för kamraterna i förbudslandet Finland. Kampanjen ”Finlands sak är vår! Eläköön vastarintaliike!” sträckte sig förvisso in i december, men lyfts trots detta i denna månadsrapport. I Danmark, i Norge och Sverige och på Island har man på olika sätt sänt tydliga hälsningar till finländarna – och dessa har svarat om än ännu tydligare:

Som av en händelse håller ett nytt radikalt, nationellt parti på att bildas i Finland. Kansan yhtenäisyys, eller Folkgemenskap på svenska, håller i detta nu på att samla in de 5000 namnunderskrifter som krävs för att kunna registrera ett parti i Finland och det går enligt uppgift väl.

Den sjätte december är det dessutom Finlands självständighetsdag. I år kommer en öppen nationalsocialistisk demonstration att hållas med början klockan 15:00 i Helsingfors. I samband med att denna demonstration avslutas kommer den bredare självständighetsdemonstrationen att hållas. Läsaren uppmuntras att ta sig till Helsingfors och vara med och skriva historia – helt och hållet utan ”god sed”! Nu på torsdag klockan 15 i Helsingfors och ingenting annat!

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om