Norskt riksdagsparti vill göra förbud av politiska motståndare till huvudfråga

NORGE. Flera partistyrelsemedlemmar i det norska partiet Sosialistisk Venstreparti vill att Nordiska motståndsrörelsen ska förbjudas och menar att detta bör göras till ett av partiets huvudfrågor.

Bögen Freddy Øvstegård från Sosialistisk Venstreparti kände sig otrygg i Sarpsborg efter Motståndsrörelsens aktiviteter på orten. ”De vill ju krossa bögar”, hävdar han enligt Halden Arbeiderblad.

Det som den norska tidningen Vårt Land beskriver som ett falang inom partiet Sosialistisk Venstrepartis (SV) partistyrelse önskar att använda SV:s landsmöte i slutet av mars till att göra ett förbud av Nordiska motståndsrörelsen till en huvudfråga för partiet.

Partiet beskriver sig självt som ett socialistiskt, feministiskt och antirasistiskt miljö- och fredsparti, och det var under utformningen av den så kallade antirasistiska plattformen som förbudshetsen mot Motståndsrörelsen formulerades.

Bland de som har arbetat fram förslaget återfinns den rabiate och homosexuelle Freddy André ØvstegårdØvstegård, som är ledamot i den norska riksdagen stortinget för SV, hävdar enligt Vårt Land att han själv drabbats av Motståndsrörelsens ”hatbudskap”.

— Jag har själv fått känna av deras hatbudskap hemma i Østfold, där NMR bedriver aktiviteter och rekrytering. Detta utgör ett konkret hot mot oss annorlunda, mot judar och personer med invandrarbakgrund.

Øvstegård påstår vidare att de inte önskar att hindra Nordiska motståndsrörelsen att yttra sig, utan endast att organisera sig. Exakt vad han menar med det spektakulära resonemanget framgår inte av artikeln.

Skärmbild från artikeln i Vårt Land. Klicka för förstoring.

Källa:
Vil at forbud av Motstandsbevegelsen skal bli fanesak for SV

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FredrikaSigfridRamón Mercader Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ramón Mercader
Medlem

Det parti som Varg Vikernes skulle vilja rösta på är förbjudet i Norge.

Sigfrid
Medlem

Hela västeuropa verkar att sträva efter att bli en diktatur styrd av kulturmarxister.

Fredrika
Medlem

Det är de värdelösa liberala partiernas strategi som bara kan förstöra länder. De har inget att arbeta för, så de måste hitta på fiender som de kan ha som partiprogram att kämpa mot. En judisk strategi att ta över makten. Netanyahus primära mål var att utmåla Peres som fiende. Orbán hade Soros. I Ryssland har konkurrenterna bara agendan att ta över fepb ”fienden’ Putin.
Nu har alla som sitter på makten nationalister som fiender och judar som ”vänner”. Men de har inget eget att erbjuda sina väljare.