Norske moskéskytten häktad

NORGE. Den 21-årige norrman som öppnat eld i en moské i Bärum har häktats misstänkt för terrorbrott och mord.

Nordfront rapporterade under gårdagen om den moskéskjutning som ägde rum i lördags i norska Bärum. Då öppnade en 21-årig norrman – som var beväpnad med hagelgevär och pistoler samt bar en skottsäker väst – eld och skadade en person. Därefter ska han ha blivit ”övermannad” av en 65-årig moskébesökare.

Nu är den 21-årige mannen häktad misstänkt för terrorbrott och mord. Den senare anklagelsen kommer efter att hans asiatiska styvsyster hittats död.

Norska säkerhetspolisen PST hävdar efter att ha gått igenom hans datorvanor att den misstänkte ”troligen är ’högerextremist'”. Än så länge har 21-åringen inte pratat med polisen utan hävdat sin rätt till tystnad.

Källor:
21-åringen häktas – misstänkt för terrorbrott och mord
Attack on a Norway mosque stopped

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FredrikaVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Att spela ensam ”hjälte” är ingen bra ide. Frustationen spelar över och skadar nationella partier. Ingen hyllar dem. MEN indignerade motståndare skulle i stället för att gapa med högljudda protester mot ”nazister” göra en ordentlig självrannsakan. Vi har en politisk ideologi, bildar parti, har seriösa föredrag, träffas och gör fredliga demonstrationer – DET är vad VI önskar. Vad gör NI – demokrater, vänsteranhängare – hetsar, förbud, använder HMF lagar som NI behagar. Förföljer oss med yrkesförbud, spärrar lokalhyror osv. RESULTATET BLIR I FÖRVIRRINGEN OCH FRUSTERINGEN – VÅLD – mot dessa orättvisor. Det finns ett gammalt ordspråk: Den som gräver en… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Äsch. NATO News. Kan vara sant, kan vara fejk. De håller ju på så här hela tiden över hela världen numera. Som juden Brenton Tarrant Bara det att massmedier kallar honom vit nör han faktiskt är jude…asså va f-n?

Men NATO tycker väl det är dags att omfamna Ursula von der Leyens EU-armé?

”Hold me in your military arms” som den judiska pacifisten och entartete-konstbörinnan Laurie Anderson (gift med nu döde Lou Reed) pratsjöng i O Superman. https://youtu.be/Vkfpi2H8tOE