Norska Säpo rekryterade på dataträff

NORGE. Den norska säkerhetspolisen PST hade en egen monter under dataträffen The Gathering i samhället Hamar under påskhelgen. Man var på plats för att rekrytera nya medarbetare bland norska datorintresserade tonåringar.

FOTO: Sindre Aauståker Johansen / NRK.

Dataträffen The Gathering gick av stapeln i Vikingaskeppet i Hamar under påskhelgen. Bland de över 6 000 deltagare på plats fann man även en monter som bemannades av agenter från den norska säkerhetspolisen Politiets sikkerhetstjenste (PST).

— Detta är första gången som PST deltar på The Gathering. Vi är här för att rekrytera framtidens teknologer, och det är här vi tror att de finns, sade Dafina Shala, som är PST:s kommunikationsrådgivare, till norska NRK.

Alexander Vikan och Markus Frydenberg Helle, som deltog på dataträffen, menar att världsläget gör att PST är en positiv kraft i samhället, även om de var av en annan åsikt för några år sedan.

— Ja, tiderna förändras. För många på den här typen av tillställningar är det något negativt, men det är det defintivt inte. Följer man med i världshändelserna så ser man det, menar Helle.

Enligt NRK kommer PST att finnas på The Gathering även i framtiden.

Källa:
Politiets sikkerhetstjeneste på The Gathering

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jan HjelmRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

De letar efter presumtiva angivare.

Jan Hjelm
Medlem

Bra att Nordfront inte nämner att de fått ett par ungdomar att infiltrera PST. (PST kommer att ha myror i kallingarna är de försöker reda ut detta…)