Norska polisen varnar för Södertälje

MASSINVANDRING. Den norska polisen använder ”svenska” Södertälje som skräckexempel där invandrargrupper har skapat en ”stat i staten”, skriver norska Aftenposten.

I den norska polisrapporten  ”Fremtidens kriminalitetsutfordringer i Oslo” varnas det för utveckling av parallella samhällen, som man menar pågår i den invandrartäta orten Södertälje. ”De har sina egna institutioner, normer, lagar och förordningar som har större betydelse och påverkan på folks liv än de grundläggande värderingar som gäller i Sverige”, går det att läsa i rapporten.

Den norska tidningen Aftenposten har gjort ett långt reportage om Södertälje efter att de besökt orten. De drar stora kopplingar mellan den höga massinvandring som orten har till de stora problem man även har där med kriminella grupperingar.

Tidningen skriver också att ”syrianer har tagit över hela stadsdelar där det nästan inte finns några etniska svenskar”.

Södertäljes socialdemokratiska kommunalråd Boel Godner håller inte med polisrapporten eller Aftenpostens reportage.

— Jag tycker att det är tråkigt. Jag ser ett annat Södertälje än det de beskriver. Ett Södertälje där det har vänt, där skolresultaten blir bättre och brottsligheten minskar, säger hon.

Källor:
Norsk polis varnar för Södertälje
Vi bor alle i samme by, men ikke i samme verden

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments