Norska aktivister utvisade från Sverige

REPRESSION. Två aktivister från Motståndsrörelsen i Norge greps den 1 maj och blev efter 24 timmars förvar utvisade ur landet trots att de inte var misstänkta för några brott.

Det var aktivisterna Richard Eide och Andreas Haglund Arnesen, samt en kvinnlig medlem som körde bilen, som i onsdag blev stoppade av en civil polisbil på väg till Motståndsrörelsens 1 maj-demonstration i Kungälv. När de närmade sig samlingsplatsen blev de stoppade av polisen som först uppgav att orsaken till stoppet var fortkörning.

Det visade sig dock snart istället handla om politiska trakasserier – i detta fall under täckmanteln av en ”utlänningskontroll”. Snart kom fyra uniformerade poliser till platsen för att visitera aktivisterna, stjäla deras telefoner och arrestera dem. Chauffören som de först påstod hade kört för fort fick åka vidare utan böter.

Polisen hävdade senare att de fått information från norska myndigheter och Interpol om att aktivisterna var ”politiska extremister” tillhörande Nordiska motståndsrörelsen, att de var våldsamma och tidigare dömda för flera våldsdåd och att de med anledning av detta utgjorde en fara för rikets säkerhet och måste utvisas från landet.

Efter 24 timmar i cellen kördes de av Kriminalvården hela vägen till norska gränsen vid Halden där de släpptes av. Med sig fick de varsitt dokument fullt med skrivfel och allvarliga lögner uppdiktade av norsk polis. De bägge aktivisternas brev är närmast identiska. Bland annat står det:

Hagelund Arnesen är sedan tidigare känd av norsk polis som för att vara våldsam under demonstrationer i Norge och han är också i Norge känd att delta i NMR demontrationser i Sverige. I Norge förekommer han som dömd bl.a. för kroppsskada, grov kroppskränkning, skadegörelse och han förekommer misstänkt i polisregistret för olovlig beväpning på offentlig plats.

I verkligheten är ingen av aktivisterna dömda för någonting av det som framgår i dokumentet.

Förutom att ha blivit arresterade och utvisade blev också Eide nekad inresa till Sverige under tre år framåt och Haglund Arnesen i fyra år. Enligt uppgifter till Frihetskamp.net kommer beslutet att överklagas.

Samtidigt som alltså svenska domstolar vägrar att utvisa dömda grova våldsbrottslingar från andra sidan världen grips och utvisas alltså politiska aktivister från vårt grannland på väg till tillståndsgivna demonstrationer utan att de har begått något brott alls.

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
VeraSverkernordboPerKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

JUDE-maktens kriminella, ondskefulla ruttenhet är utan gräns och måste krossas.

Stefan
Medlem

Utvisa annat löst pack går inte.

Klaus
Medlem

Talmud-Illuminati-regime, den perversa globalismen & den parasitära kommunistiska internationalen, har ingenting att göra med demokrati men med Illuminati-judarnas världsherravälde, Rothschild-klanen, George Soros, m.fl. & funktionärer som Macron, Merkel, Löfven,…

Klaus
Medlem

Och glöm inte Kalergi-planen!

Per
Medlem

Sverige fortsätter att hålla fanan högt som västvärldens svar på Nordkorea.

Ett solklart fal för en JO-anmälam!

nordbo
Medlem

Medans den (((fria rörligheten))) inom EU är som klippt och skuren för den fria rörligheten bland all tänkbar kriminallitet som har hela EU-området som ett smörgåsbord – provocerandet från EU-polisen är bortom all förstånd.

Sverker
Medlem

Juden har sina giriga fingrar även i våra rättsväsen, förutom i bankväsendet. Om man gör som muslimerna med tjuvar, d.v.s hugger av händerna, så löses alla problem!

Vera
Medlem

Kunde s . k.”Frihetskämpar” smyga sig över vår gräns förr – är det så omöjlig nu för våra riktiga frihetskämparna ? Med samordning med oss och bilar vid gränsen skall det inte vara några hinder.