Norsk politiker kritiserar judisk makt och hyllar Motståndsrörelsen

NORGE. Ledaren för det nybildade norska partiet Alliansen har chockat etablissemanget genom att bland annat kritisera judisk makt, massinvandring och hyllat Nordiska motståndsrörelsen.

Hans Lysglimt Johansen blev under förra hösten känd som Norges främsta Trump-supporter. Nu går han till val med sitt nya parti Alliansen.

Under förra årets amerikanska presidentval blev civilekonomen Hans Jørgen Lysglimt Johansen känd i hela Norge, då han dök upp från ingenstans med mediala framträdanden där han argumenterade för att Donald Trump var den bästa presidentkandidaten. Liksom i Sverige var det norska etablissemanget odelat positivt till demokraten Hillary Clinton, vilket förstås innebar att Johansen redan då presenterades som en kontroversiell figur.

Efter valet kom Johansen att grunda partiet Alliansen, som lyckats samla in de 5 000 underskrifter som krävs för att ställa upp i norska politiska val – vilket man också har för avsikt att göra, med ”Norge ut ur ESS!” [Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, reds. anm] som huvudparoll.

Johansen har dessutom nyligen lyckats provocera det norska etablissemanget ännu mer än under den amerikanska presidentvalskampanjen, bland annat genom flertalet kontroversiella uttalanden på sin Facebook.

Bland annat ska han ha kritiserat ”negerkulturens” negativa inverkan på norsk ungdom, likväl som judars makt över norska politiker. Han menar också att hans parti står nära Nordiska motståndsrörelsen och spekulerar i att vissa av Alliansens medlemmar även kan vara motståndsmän.

I ett klipp ska han enligt uppgift ondgöra sig över att han ”inte får säga som det är” om Israellobbyn i Norge. Han menar bland annat att norska politiker gör allt för tillfredsställa Israel och tar som exempel Israellobbyns inblandning i att Fremskrittpartiet backade i frågan om att förbjuda manlig omskärelse efter påtryckningar från gruppen ”Israels venner”.

— De sätter inte Norge främst. De sätter Israel främst, menar Johansen.

I ett annat klipp kommenterar han Nordiska motståndsrörelsen och jämför organisationen med sitt eget parti.

— Nordfront är arga – det är inte jag. Jag vill ha nationalism med ett leende och humor och en massa kul, menar Johansen.

Han menar dock att det inte finns någon ”fiendskap” från hans sida gentemot Motståndsrörelsen och anser att det är ”bra nog” om organisationen växer, även om han tycker det vore bättre om hans eget parti når framgångar. Han tror också att han har partimedlemmar som även är medlemmar i Motståndsrörelsen.

— Det finns säkert en viss överlappning mellan våra medlemmar och deras, men jag känner ingen av dem, säger Johansen.

I ett annat klipp ses han gå mitt in i den homoparad som ska ha fungerat som en ”motdemonstration” mot Motståndsrörelsens demonstration mot homolobbyn i Kristiansand den 29 juli.

— Så länge de är påklädda och skonar barnen får de ha vilken läggning de vill, kommenterar en skrattande Johansen.

Tack vare sina kontroversiella uttalanden har Johansen pressats hårt av norsk media, men har i stort hållit fast vid sina uttalanden. I ett förtydligande menar han dock att han inte på något sätt är ”nazist”, samt att han fullt ut tror på sagan om ”förintelsen”, även om han menar att sagan ”används som en påtryckning för att hålla folk i schack”.

Källa:
Kritiserer «negre» og jøder og tror partifeller er med i fryktet nazigruppe

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments