”Norsk medborgare” gripen för mord på 13-åriga Sunniva

NORGE. En 17-årig ”norsk medborgare” är anhållen för det omtalade mordet på den 13-åriga flickan Sunniva Ødegård i norska Varhaug.

Sunniva Ødegård blev 13 år gammal.

En 17-årig man, som av polisen uppges vara ”norsk medborgare”, sitter anhållen misstänkt för mordet på den 13 år gamla Sunniva Ødegård. 17-åringen är bosatt i Varhaug och är sedan tidigare känd av polisen, men nekar till att ha något med mordet att göra. Han erkänner dock att han varit på platsen där 13-åringens döda kropp upptäcktes.

— 17-åringen är känd av polisen, men inte för våldsbrottslighet, berättade polisadvokaten Herdis Traa under en pressträff.

Den misstänkte 17-åringen ska ha anmält sig själv till polisen som vittne, men greps senare och kom alltså även att anhållas. Enligt polisen är det ett omfattande spaningsarbete och vittnesberättelser som har lett till att misstankarna kunde riktas mot honom.

Polisen har varit förtegen om den anhållnes etnicitet, samtidigt som man beskrivit honom som ”medborgare” i Norge. Kvällstidningen VG har dock beskrivit honom som ”etnisk norsk”, men det är oklart vart den informationen kommer från.

13-åringen hittades mördad i norska Varhaug.

Hittades mördad 150 meter från sitt hem
Det var klockan 03:09 under natten till måndagen som den 13-åriga flickan Sunniva Ødegård hittades död intill en skogsstig cirka 150 meter från huset där hon bodde i Varhaug.

13-åringen hade besökt en vän och kom inte hem vid avtalat tid. Hennes far försökte då att ringa flera av hennes vänner innan han själv gick ut för att leta efter sin dotter och möta upp en polispatrull som han larmat.

Enligt flera norska medier ska Sunniva strax innan mordet ha pratat med sin 14-årige pojkvän på telefonen. Plötsligt ska hon ha sagt ”Nu är jag hemma. Shit!”, varpå samtalet ska ha brutits.

När polisen fann Sunniva ska hon ha haft sådana synliga skador som gjorde att man omedelbart inledde en mordutredning.

Källa:
«Norsk statsborger» siktet for drapet på 13-årige Sunniva

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Den-KristneHenke HimmlärRichardJackie Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jackie
Medlem

Hemskt, men varför är man ute så sent som 13-åring?

Richard
Medlem

Ja, hon hittades död klockan 03 men vi vet ju inte hur lång tid det tog att hitta henne. I vilket fall ska man inte behöva bry sig om ”sena” tider i ett sådant litet samhälle, och det gick säkert bra tills kulturberikningen kom till byn…

Jackie
Medlem

Jag var ute sent när jag var i hennes ålder, men det är typ 20 år sedan nu, då var det liiiite mer säker. Man är oavsett ålder och plats inte säker någonstans längre..ökenmänniskor finns fan överallt. Jag var i Stavanger m omnejd förra veckan och det är en invasion även i byn!

Henke Himmlär
Medlem

Ja. De lokala befolkningarna får definitivt ta och lägga om sin livsstil om de vill ha sina barn oskadda nuförtiden. Sedan att folk själva röstat för det här är en annan sak.

Henke Himmlär
Medlem

Men det är inte lätt. Vår tonåring tror hon kan gå runt hur som helst i området och då vet jag mer än väl vad som rör sig i krokarna även om vi bor i ett väldigt vitt område.

Den-Kristne
Medlem

Syriansk-ortodoxa kristna beter sig inte så här – även om de är väldigt mycket orten.