Norsk lokalpolitiker beklagar sig över yttrandefriheten

NORGE. Lokalpolitikern och yttrandefrihetshataren Lars Giæver beklagar sig över att Motståndsrörelsen har samma rättigheter som andra norska medborgare. Det inkluderande och mångfaldiga Lillehammer har inte plats för nationalsocialister, säger den något motsägelsefulla Giæver.

Det är i en debattartikel i Gudbrandsdølen dagningen som ledaren för Miljöpartiet De Gröna, Lars Giæver, uttycker sitt missnöje över Nordiska motståndsrörelsens aktivitet i Lillehammer.

Giæver lägger fram en rad olika lögner om organisationen och hävdar bland annat att Motståndsrörelsen är en ”terrororganisation” som vill avskaffa demokratin och införa diktatur samt att Motståndsrörelsen under aktiviteten i Lillehammer spred ”rasism” och ”hat”. Naturligtvis kommer han inte med några exempel på vad som var rasistiskt eller hatiskt.

”Demokraten” Giæver ställer sig kritisk till att polisen tillät Motståndsrörelsen genomföra sin grundlagsskyddade rättighet till att dela ut flygblad i Lillehammer och menar att det var många ”förtvivlade åskådare” som blev vittnen till aktiviteten. Giæver syftar såklart här på sig själva och sina kommunistkompisar.

Giæver avslutar artikel med att påstå att Motståndrörelsens offentliga aktivitet borde klassas som ett brott inom den så kallade rasismparagrafen, återigen utan att säga vad som skulle vara rastistiskt.

Källor:
Nei til nazisme, ja til mangfold!
Lokalpolitiker beklager seg over ytringsfriheten

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments