Norsk konstnär sprutar färg med rumpan – har fått 37 miljoner kronor i bidrag

KULTURMARXISM. Den norske ”konstnären” Vegard Vinge, känd för att kasta avföring på sin publik, kan i ett klipp som spritts i sociala medier ses spruta färg och hantera en målarpensel med sitt anus. Vinge har under 12 år tillsammans med sambon Ida Müller erhållit 37 miljoner norska kronor i bidrag, vilket nu väcker vrede bland norska skattebetalare.

Skärmbild: Facebook.

I ett klipp som sprids i sociala medier ur en föreställning med den kulturmarxistiske norske ”konstnären” Vegard Vinge kan publiken få uppleva hur Vinge sprutar ut målarfärg med rumpan samt styr en lång målarpensel med sitt anus.

Vinge har tidigare använt otraditionella ”konstnärliga” metoder som att kasta avföring på publiken och att urinera på scenen under teaterföreställnngar.

Tillsammans med sambon Ida Müller driver Vinge stiftelsen Vinge/Müller.

Under 12 år har Vinge och Müller fått 37 miljoner norska kronor i bidrag från det norska Kulturrådet, vilket blir runt tre miljoner kronor per år. Pengarna har använts till lön, produktionskostnader och annat.

Enligt Kulturrådet som även har tilldelat ”konstnären” 3,4 miljoner norska kronor per år för åren 2019, 2020, 2021 och 2022 så är bakgrunden till detta Vinges ”storslagna planer i Norge och i Europa”.

— Vinge/Müller har storslagna planer i Norge under de kommande fyra åren förutom att samarbeta med mycket prestigefyllda scener i Europa. Detta är ett skarpt och expressivt konstnärskap med ett distinkt uttryck och stor genomslagskraft, menar Kulturrådet.

I sociala medier har klippet från föreställningen som först publicerades på Facebooksidan Slöseriombudsmannen väckt stor uppmärksamhet och nu kritiseras missbruket med norska skattebetalares pengar.

Kulturrådets seniorrådgivare Thomas Hansen har svarat på kritiken.

— Ett tjugosekunders videoklipp från ett tolvårigt bidrag ger naturligtvis inte en fullständig bild av vad bidraget har använts för, menar han.

— Det är inte svårt att förstå att de typer av instrument som används här kan skapa reaktioner, men att skapa reaktioner kan också vara en del av syftet med en uppsättning. Kulturrådet behandlar inte ansökningar baserade på enskilda instrument i en föreställning, utan beviljar bidrag för att utveckla konstnärskap på längre sikt, hävdar Hansen.

Hela klippet kan ses HÄR (varning för mycket osmakliga bilder).

Källa:
Spruter maling ut rumpa – får 37 millioner i kunststøtte

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
VeraLottaHaraldAndreasThor Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Thor
Medlem

”Konstnären” Vegard Vinge kan knappast vara släkt med den riktige konstnären Mårten Eskil Winge.
Här hans bild av Thors kamp mot djävulsormarna från 1872.

comment image

Zoomar man in bilden ser man swastikan i bältesspännet.

Andreas
Medlem

vet inte vad ska jag säga… nu har folk fått sitt nästa idol. Vem är konsument? en människa med låg IQ och låg självförtroende, föräldrar har röstat rött det länge tillbaka och ”öppna hjärta politik”… vidiriga individer, våra barn tvingas att see detta katastrof samhället, hur en vuxen sprutar färg från arslet- nu är bara kvar att vänta och se hur folk börjar spruta saker från sitt arsle…

Harald
Medlem

Detta snusk hade Hitler aldrig tillåtit. Jag överlåter åt andra att bedöma om det hade varit bättre eller sämre. Men med viss tvekan. Det finns många fördärvade trasmänniskor därute.

Kommer ni ihåg den där finska teatergruppen som bajsade på scen och kastade det på publiken från scen? Kulturen jublade över deras normbrytande teater. För det blev lite kontroverser i media. Kontroversen var ett kvitto på att pjäsen var lyckad och progressiv. Men massmedierna intervjuade inte någon ur publiken vad jag minns.

Lotta
Medlem

Så sjukt o vidrigt! Hoppas målarpenseln fastnar i r*ven på honom :D

Vera
Medlem

Det är så med avarter, det börjar alltid med ordet frihet, gränserna blir utvidgade och slutar i rena äckligheter. Så var det med homo tolerans vad den ledde till vet vi, så är det med den s. k. kulturen. Den demokratiska friheten trampar ned skönhet och anständighet och hatar den nationalsocialistiska etiska grundprincipen.