Norrbottenspolisen: ”Vi har inte haft några problem med Nordiska motståndsrörelsen”

BODEN. Massmedia kritiska till Norrbottenspolisens beslut att hålla på grundlagen. Men polischefen vägrar låta sig kuvas.

Under gårdagen hade polisen i Norrbotten en presskonferens om Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration i Boden. Mainstream-media var på plats och var kritiska till att polisen tillåter politiskt oliktänkande att demonstrera.

– Det främsta motivet att samtliga får tillstånd att demonstrera är att demonstrationsrätten är grundlagsskyddad, säger biträdande kommenderingschef och polisintendent Per Karlsson vid polisen i Norrbotten.

SVT Norrbotten fortsätter att ifrågasätta varför polisen i Norrbotten vill upprätthålla mötesfriheten och hänvisar till att en pensionerad polis, Eric Rönnegård, anser att polisen borde ha stoppat demonstrationen.

Rönnegård, som ofta citeras av mainstream-media, har under flera år velat inskränka yttrandefriheten för nationella organisationer och anser att dessa ska förbjudas. Denna gång vill den pensionerade polismannen att Norrbottenspolisen ska kunna hänvisa till lagbrott som misstänks ha skett under Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg, det vill säga lagbrott som ännu ingen dömts för.

Men Per Karlsson står på sig.

– Dom har inte visat sådana problem för oss här uppe. Därför säger vi inte nej. Det vore ju konstigt om det i Norrbotten helt plötsligt var en hårdare bedömning kopplat till hur det ser ut i övriga Sverige.

– Så vi har inget att styrka ett nej på, menar Per Karlsson.

SVT är inte den enda media som hetsar mot polisens självklara beslut att upprätthålla grundlagen. Norrbottens-Kuriren skriver att ”det har länge varit osäkert huruvida NMR ska få tillstånd att demonstrera i Boden”, vilket är Fake News. Redan i januari, när ansökan skickades in, meddelade biträdande kommenderingschefen Per Karlsson vid polisen region nord att polisen i princip redan tagit beslutet att låta Nordiska motståndsrörelsen demonstrera.

Nordiska motståndsrörelsens arrangör av 1 maj-demonstrationen i Boden, Robert Eklund, har tillsammans med Simon Holmqvist (arrangörsgruppen) vid ett flertal tillfällen uppgett för Radio Nordfront att Norrbottenspolisen varit mycket tillmötesgående och professionella och att tillståndet inofficiellt varit utlovat sedan flera veckor tillbaka.

Källa:
Nazister får demonstera i Boden – därför säger inte polisen nej

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

Kul att polisen tar ett beslut enligt vår grundlag och inte viker ner sig MSM som gärna vill förbjuda all opposition.