Norge vill stävja drogepidemin – genom att ge missbrukare gratis heroin

NORDEN. I ett försök att minska antalet drogöverdoser i landet planerar Norge att börja ge missbrukare gratis heroin.

Norge planerar att börja ge ut gratis heroin till drogmissbrukare för att minska de ökande överdoserna i landet. Detta efter att regeringen eftersökt åtgärder för att öka ”livskvaliteten” hos drogmissbrukare.

”Vi hoppas att det här initiativet ska leda till bättre livskvalitet för de missbrukare som idag är utom räckhåll för de nuvarande hjälpprogrammen”, skriver Norges hälsominister Bente Hoie på Facebook.

Hjälpprogrammet, som beräknas kunna dras igång 2020, kommer innebära att medicinskt heroin skrivs ut till ungefär 400 drogmissbrukare i ett första skede. Om det visar sig ge positiva resultat kommer programmet lanseras i stor skala. Norge blir det fjärde landet i världen som börjar ordinera medicinsk heroin, efter Schweiz, Nederländerna och Danmark.

Norge har det högsta antalet drogrelaterade dödsfall per invånare i Europa. År 2014 dog 266 personer av drogöverdoser i landet. För att försöka åtgärda problemet har Norge även avkriminaliserat droger, vilket man gjorde 2017.

— Det är viktigt att påpeka att vi inte kommer legalisera cannabis och andra droger, men vi kommer att avkriminalisera dem. De som har ett drogmissbruk ska behandlas som sjuka, inte kriminella, sa Sveinung Stensland, vice ordförande i Stortingets hälsokommitté, 2014.

Källa:
Norway to give hundreds of drug addicts free heroin to ’improve quality of life’

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
8 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Ramón MercaderGrottbjörnenHarald BafastDen-Kristne_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Tydligen har våra judestater gått så långt i dag att de till och med börjat agera knarklangare. Jag har även sett denna företeelse i Sverige, att socialtjänster i Stockholmsregionen villigt finansierar knarkarkvarter, så det dröjer nog inte länge innan det blir nationellt initiativ i Sverige. Frivilligt till en början, men så småningom ett tvång att vi tar dem så att vi sövs ner som medborgare.

Grottbjörnen
Medlem

bättre att låsa in missbrukare på obestämd tid tills de är helt rena, faktum är att nästan alla, jag vågar tom. säga ALLA, tunga missbrukare VILL bli inlåsta själva så att de tvingas bryta med skiten, att ge missbrukare gratis droger är att bidra till att en människa begår ett utdraget plågsamt självmord, sen ska man ju naturligtvis ge alla knarklangare samt folk som propagerar för att legalisera tung narkotika en lyktstolpe och ett rep runt halsen omgående

Grottbjörnen
Medlem

glömde säga, att nej det går inte att få missbrukare rena inne på de behandlingshem vi har idag, de är som rena marknadsplatserna för knark, skulle tro att det är lättare att få tag på knark inne på en anstalt än vad det är ute på gatan och vem som helst kan springa ut och in…hälsade på en bekant som satt på ett sånt hem för många år sen och jag kunde ha med mig väska och allting in utan att någon kollade ett skit, nu hade jag inget på mig men jag kunde likagärna haft vad fan som helst

Den-Kristne
Medlem

”för att öka ”livskvaliteten” hos drogmissbrukare”

Jo, man tackar.

Tors Spjut
Medlem

Detta sker väl på sätt och vis redan i Sverige också, i och med LARO-programmet? Känner flertalet som har det och det var tydligen svårt att komma in där förr, men sedan något år är det inte mycket till krav de ställer egentligen. Rätta mig gärna om jag har fel.

Säkert bra för det fåtal som det faktiskt hjälper men det verkar vara som att väldigt många misssköter det hela samtidigt.

Den-Kristne
Medlem

Systemet resonerar väl så att om Michael Jackson överlevde heroin så kan svenskarna det.

Grottbjörnen
Medlem

Michael Jackson överlevde heroin, men han överlevde inte ((vissa antagonister)) i sitt liv, det var ju när han blev muslim och försökte bryta med hollywood-judarna som pedofilryktena och allt möjligt dök upp, inget fan av michael Jackson eller svart musik, men han är ett praktexempel på hur negrer i usa utnyttjas som houseniggers av judarna sålänge de är duktiga slavar och springer deras ärenden, men när de börjar ta sig ton och börjar kräva makt åt sitt folk så tar deras karriär slut snabbare än de hinner säga ”wazup nigguh”

Den-Kristne
Medlem

Men vid vilken tidpunkt började han bryta med judarna?

Grottbjörnen
Medlem

skulle tänka mig att det var här nånstans https://www.youtube.com/watch?v=p2xpctm9_YA

Grottbjörnen
Medlem

fan vad tragiskt egentligen att man kan sitta här och ge länkar till ett medium som är styrt av dom, men länkar som avslöjar sanningen om dom, men som ((de)) är för pengakåta för att vilja stoppa, vilket folk i världen skulle kunna vara så självdestruktiva och självhatande egentligen? sålänge de får några guldmynt?

Den-Kristne
Medlem

Intressant! Har du lagt märke till att när Michael Jackson i ”Michael Jackson on 60 minutes” 2004 får frågan om vad som hade hänt kring hans karriär säger han inte så mycket och säger att han inte vill säga för mycket. Samma sak när La Toya Jackson får frågan om vem som dödade Michael Jackson så blir hon tyst – varför?

Ramón Mercader
Medlem

Förmodligen hade Michael Jacksson kunnat uthärda ((vissa antagonister)) du skrev om något längre om han kunde hållit sig till riktigt Heroin utan att riskera ytterligare ev. juridiska motgångar pga. det samt då hållit sig till det istället för behöva fixa recept för Oxycontin(Oxykodon) m.m. Hoppar vi lite och tar Theodor Morells största misstag i medicineringen av Adolf Hitler vars medicinering i sin helhet ändå var överväldigande till godo var att komplettera hans Morfin med Oxykodon. Adolf Hitler som var en utmärkt ledare hade inte blivit en sämre ledare om Thedor Morell istället för med Oxykodon kompletterats hans Morfin med Heroin… Läs mer »