Norge: Invandrare bakom 47 procent av allt våld mot barn i hemmet

NORGE. Invandrare står bakom minst 47 procent av alla familjerelaterat våld.

NRK har gått igenom alla domar som rör våld mot barn i hemmet från mars, april och maj månad i år. Det rör sig om 84 domar och totalt 135 barn som drabbats.

NRK konstaterar att 63 av dessa barn, alltså 47 procent, kommer från invandrarfamiljer. Familjerna kommer i huvudsak från Pakistan och Afghanistan.

I de fall NRK har tittat på har man exempelvis hittat följande fall:

En mor som slog sitt barn med en slev, en mor som misshandlade barnen och hotade dem med kniv, våldtäkt av en dotter, en storebror som våldtog lillasystern och fäder som misshandlar frun medan barnen ser på.

I undersökningen definieras en invandrare som en person som är född i utlandet av två utlandsfödda föräldrar. 47 procent anger siffran för invandrande offer, men undersökningen säger inget om procentantalet gällande gärningsmän. Exempelvis ifall en invandrare i ett blandrasförhållande slår ett ett norskt eller rasblandat barn.

Källa:
NRK-undersøking: 47 prosent av alle born i familievaldsaker er frå innvandrarfamiliar

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SigfridSlipsenKarl-Путин A-D_B-André Devecseri Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Det är väl ingen hemlighet. I sina hemländer får deras barn smaka tofflan ifall de gjort något fel. För invandrarna själva är sådant här inte något konstigt.

André Devecseri
Medlem

Bara 47%? Tillåt mig att tvivla. Visst har det historiskt sett agats i Norden, men det har vi överlag frångått för ett bra tag sedan.

Karl-Путин A
Medlem

84 domar är lite för snävt för att dra några långtgående slutsatser. Jag tror att invandrare ligger bakom 85% av allt familjerelaterat våld, lesbiska/regnbågsfamiljer 10% och etniska norrmän med psykosociala problem 5%. Och nu menar jag VERKLIGA invandrare. En u-länning som föds i Norge av två u-länningar som också är födda i Norge kommer aldrig att bli norsk, vad den än kallas i statistiken. Som vanligt är det som att jämföra äpplen med bananer när man försöker tillämpa nordisk/europeisk rättsuppfattning på dagen lågintelligenta u-landsmänniskor. Jag kommer ihåg fallet med den 13-åriga kurdiska flickan som avrättades av släkten med 86 kulor… Läs mer »

André Devecseri
Medlem

Bara en (förvisso sekundär) anledning till att de inte har här att göra.

b¤d
Medlem

Och i vårat Sverige är siffran?
Utav det lilla vi kan se i MSM borde vi toppa listan. Hedersmord, balkongflygning, Giftermål i skräpland, ”Hedersbröder” som manipulerar systrar.

Bah.
Lingon.

Slipsen
Medlem

No shit Sherlock!?
Siffran är alltså förmodligen ännu högre om man räknar med ALLA rasfrämlingar och blandförhållanden!

Sigfrid
Medlem

Vem blir förvånad det ligger i svartingarnas natur.